Aktuális

Ezoterikus klisék, amelyektől kiver a víz

Mélyen spirituális embernek tartom magamat, ezért aztán különösen fel tudnak bosszantani azok az ezoterikus klisék, amelyek egyre gyakrabban köszönnek vissza a közösségi portálokon és az önjelölt guruk YouTube videóiban. Például…

kép: unsplash.com/
hector-martinez

Az igazi nő a férfi hátországa…

Az igazi nő passzív, szelíd, a családi tűzhely őrzője. A háttérből irányít, ő a nyak, amely a fejet mozgatja, a férfi hátországa, támasza. Nos, nyilván ilyen is létezik – hála az égnek! -, ahogyan egyes esetekben a férfi tölti be ezt a szerepet, a nő pedig ezer másikat.

Sokfélék vagyunk: nemcsak a személyiségünk vagy az életutunk, de a lelkünk is különböző – eltérő életfeladatokkal. Éppen ezért fölösleges leegyszerűsíteni és korlátozni a nemekhez kapcsolódó szerepeket, hiszen nem ez a valóság teljes tükre.

Viszont ez a fajta álspirituális ideológia tökéletesen alkalmas arra, hogy széles rétegeket nyomorítson meg.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: