Aktuális

Tévhitek a transzneműségről, amelyek miatt nem látsz tisztán a témában

Két nagyon nagy tévedés kering közszájon a másságról – azon belül is a transzneműekről.

  • Az egyik az, hogy ez valamiféle új keletű, a sarkaiból kifordult, modern világban megjelent perverzió – ami eddig nem volt, de most hirtelen lett.
  • A másik pedig az, hogy olyan jelenségről van szó, amely a fennálló társadalmi rendet, sőt, az emberiség fennmaradását veszélyezteti.

kép: unsplash.com/Sharon McCutcheon

Nézzük most meg mindkettőt!

Új, modern őrület?

Először is: olyan emberek, akik férfi testben női lélekkel vagy női testben férfi lélekkel éltek, mindig is voltak. Annak, hogy nem kerültek az újságok címoldalára, oka volt. Méghozzá az, hogy a társadalom elutasított és súlyosan szankcionált mindent, ami a kor normájától kicsit is eltért. Ezért az elmúlt korok transzneműinek többsége rettenetes elfojtásban, tagadásban, de minimum titkok között élt.

Jobb esetben” legfeljebb a falu bolondjaként, cirkuszi látványosságként, fura komédiásként tartották számon. De ettől még léteztek. Lehet, hogy még önmaguk előtt is szégyellték az igazságot. Ezért a felszínen “példás” életet éltek, de az sem kizárt, hogy senki sem tudta, miért fordultak ital felé, vagy kötötték fel magukat idejekorán.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: