Aktuális

Az áldozathibáztatással akarjuk megvédeni magunkat?

Egy távoli ismerősről megtudtuk, hogy alkoholista, munkakerülő férje többször is brutálisan megverte, megerőszakolta.

kép: unsplash.com/Eric Ward

Amikor erre legutóbb két közös gyerekük szeme láttára került sor, Adél a család és a közösség segítségét kérte, majd az ország túlsó végébe költözött. Mindenki egy emberként drukkolt, hogy sikerüljön új életet kezdenie. Így aztán arculcsapásként ért a hír, hogy Adél és férje újra együtt vannak.

“Rájött, hogy nagyot hibázott, mindenét feladva utánunk jött, a lelkét kiteszi értünk, teljesen megváltozott: nem iszik, nem erőszakos, segít mindenben” – magyarázta a történteket.

Ezt az időszakot a családon belüli erőszak szakirodalma csak “mézesheteknek” hívja. Ez az, ami a feszültség felgyülemlését, majd az erőszakkitörést megelőzi – újra és újra, ciklikus ismétlődésben.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: