Aktuális

Van, aki huszonévesen sterilizációért küzd

Egészen sajátos jelenség ütötte fel a fejét a briteknél: egyre több fiatal, 20-as és 30-as éveiben járó férfi és nő küzd azért, hogy sterilizálják őket.

kép: unsplash.com/piron-guillaume

Ők nem “gyermektelennek”, hanem “tudatos gyermekmentesnek” nevezik magukat. A BBC Three csatorna külön műsorban foglalkozik azokkal, akik azért küzdenek, hogy nemző- illetve fogamzóképességüktől megszabaduljanak. Akad köztük olyan, aki rettenetes gyerekkoron van túl, és nem akar erre újra emlékezni azzal, hogy szülővé válik.

Más genetikai betegséggel küzd, és retteg attól, hogy azt esetleg a gyereke is örökölné. Akad, aki súlyos depressziója miatt érzi úgy, hogy nem járna jól az a csemete, akit neki kellene felnevelnie. Egy lány arról beszélt, hogy krónikus fájdalmai miatt nem volna képes a kicsi ellátására, felnevelésére.

De a műtétre várakozók között olyan is van, aki imádja az életét, elégedett azzal, amit elért, és semmilyen késztetést nem érez arra, hogy szülővé váljon. Van, aki szereti ugyan a gyerekeket, de számára bőven elég, ha keresztszülőként, nagynéniként, vagy éppen pedagógusként kerül kapcsolatba velük.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

 

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: