Aktuális

Egy lány, akinek a szülei választottak férjet

Arshival még tizenhét évesen, Coloradóban találkoztam először, amikor egy évig az USA-ban tanultam. Azóta mindketten harmincasok lettünk.

kép: unsplash.com/christopher-brown

Nemrég Budapesten jártak, és – régi cimboraként – újra találkoztunk. Megdöbbentett mindaz, amit mesélt – Arshinak ugyanis a szülei választottak férjet… India legelőkelőbb kasztjába, a brahmanok közé született: orvosok, mérnökök, tanárok, csupa sikeres, jómódú ember. Tizennégy éves volt, amikor a család elhagyta Kalkuttát, és Denverben kezdtek új életet.

A Dham-család számára egyértelmű volt, hogy amerikai életükben is hűek maradnak az indiai hagyományokhoz és életstílushoz. Ezért Arshi nem lepődött meg, amikor megtudta, hogy a szülei már 15 éves korában eldöntötték, ki jöhet szóba leendő házastársaként.

Huszonkét éves volt, mikor tradicionális indiai esküvője volt férjével, Narayannal, aki sebész orvosként dolgozik Kaliforniában. Most ott élnek, de rendszeresen járják a világot. Gyerekük nem született, ami kezdetben fájdalmas tény volt mindkettőjük számára, de már megbarátkoztak a helyzettel. Tervezik, hogy később esetleg örökbe fogadnak egy babát, addig pedig mindketten a karrierjükre koncentrálnak.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: