Aktuális

Igen, léteznek férfiakat lealacsonyító szexista mondatok

A szexizmus az a hiedelem, miszerint az egyik nem értékesebb, felsőbbrendű, mint a másik. Általában a nőket sújtó előítéletekre, hátrányos megkülönböztetésre szokták vonatkoztatni – egyes vélemények szerint a férfiak nem is találkoznak szexizmussal. Holott ennél azért árnyaltabb a kép. Íme, néhány előítélet, amely igenis a férfiakat sújtja…

kép: unsplash.com/John Volante

A férfi agya helyén a farka van, azzal gondolkodik.

Ez nagyjából annyira bunkó megjegyzés, mint az, hogy a nőknek a menstruáció idején elmegy az eszük, és képtelenek józan döntést hozni. A jó hír pedig az, hogy nagyjából hasonló tudományos alapja van mindkettőnek. Segítek: semmi.

A férfinak elég a sör és a meccs, egyszerű lélek mind.

Jelentését tekintve megegyezik azzal a kijelentéssel, mely szerint a nő száját bármikor befoghatjuk egy új cipővel vagy táskával.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: