Aktuális

Lehet etikus egy nem monogám kapcsolat?

Időről időre előkerül a megcsalás témája: szabad-e, van-e bocsánat, és legfőképpen, van-e visszaút, miután a pár egyik tagja – vagy épp mindkettő – félrelépett? Én azonban most nem a monogám kapcsolaton belüli hűtlenségről fogok írni, hanem a szexuálisan nyitott emberek kapcsolatáról: az etikus nem monogámiáról. És hogy miért (nem) létezik.

kép: unsplash.com/ana-francisconi

Nem mindenki monogám

Ahhoz, hogy erről beszéljünk, első körben tegyük félre az ítélkezést: igen, vannak olyan emberek, akik akkor is igénylik a változatosságot, ha egyébként szerelmesnek érzik magukat. Ezt számomra is nehéz elképzelni, hiszen én egész életemben monogám kapcsolatban éltem – de nem vagyunk egyformák.

Akadnak emellett olyanok is, akik még csak romantikus társulásra sem vágynak, remekül érzik magukat magányos farkasként, a szexuális szükségleteiket azonban nem szándékoznak elfojtani.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: