Aktuális

Hazugság, hogy a szerelemben a pénz nem számít!

Az, hogy minden nő a pénzes csávókra bukik, egy baromság. Persze, sokakra igaz – én is ismertem olyan lányt, aki Porsche Béla, Audi István es BMW Tomi néven iktatta a telefonjában a hódolóit -, de a világ azért jóval színesebb ennél.

kép: unsplash.com/haupe_co

Vegyünk példaként egy átlagos nőt, mint én: aki még sosem járt olyan férfival, aki többet keresett volna nála (és nem azért, mert milliókat keres), akinek még sosem fizették a nyaralását, taxiját, de a vacsoráját, italát is legfeljebb alkalomszerűen. Viszont voltam már egyedüli családfenntartó, fizettem más tartozását, és menedzseltem a párom álmait.

Mindez nem elvi okokból alakult így, hanem mert egész egyszerűen sosem volt fontos szempont a pénz a kapcsolataimban. Ami számított, az a szenvedély, humor, intelligencia, hűség, őszinteség és persze a kölcsönös tisztelet volt. Úgy éreztem, ha ezek adottak, akkor majdcsak megleszünk valahogy. Most “vénségemre” – a 30-as éveim második felére – mégis be kell látnom, hogy a pénz igenis baromira fontos egy szerelemben.

  • Nem, nem olyan értelemben, hogy egy nőt bárkinek el kéne tartania, isten őrizz!
  • Nem is úgy értve, hogy “amennyit keresel, annyit érsz” – hogy aztán élből diszkvalifikáljuk a szerény anyagi körülmények közül induló versenyzőket.
  • Arról sincs szó, hogy az első randin jövedelemigazolást és bankszámlakivonatot kérj, és aki nem rendelkezik megfelelő fedezettel, azt küldd haza.

Inkább a következő dolgok miatt fontos róla beszélni:

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: