Aktuális

Ez a baj a “jófiúkkal” valójában

Arról, hogy a barátzónába került jófiú mítosza miért baromság, már beszéltünk. Ennek ellenére azonban a környezetemben gyakran látom, hogy a jófiúkhoz köthető (ön)hazugságok még mindig padlóra küldik a nőket: ideje ezekkel leszámolnunk.

De ki is a jófiú?

A jófiú olyan rendszerint átlagos (vagy kevésbé vonzó) külsejű férfi, aki nem a névjegykártyáján található beosztással, dögös külsejével vagy épp méretes autójával hódít, hanem kedvességével és udvariasságával. Nagy részük valóban előzékeny és jóindulatú, de vannak olyanok is, akiknél a felszín alatt erőszakos, frusztrált bántalmazó lapul. Mi pedig képesek vagyunk hazudni önmagunknak, csak azért, hogy elhiggyük: most valóban megtaláltuk az ideális pasit.

Az emberség szikráját hőstettként értelmezzük…

Az egekbe magasztalunk egy apát, aki alapvető szülői kötelességeit teljesíti azzal, hogy felöltözteti, és óvodába, iskolába viszi a gyerekét, és ájuldozunk, hogy milyen házias az a csóka, aki vacsorát főz, még ha egyetlen tányért sem hajlandó elmosogatni maga után.

Ha egy társaságban egy lány becsiccsentett és elaludt, és a férfi nem mászott rá, hanem betakarta és békén hagyta, attól még nem lesz jófiú: egyszerűen csak egy normális, tisztességes ember. Attól még, hogy valaki az emberségesség minimum alapkövetelményeit teljesíti, nem hős, fölösleges piedesztálra emelni.

Az eredeti cikk itt olvasható…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: