Aktuális

A gondolat teremtő ereje: nem hülyeség!

“Szeretem és elfogadom magamat.” “Anyagi bőség vesz körül.” Ha máshol nem, A titok című filmben biztosan találkoztál már az esténként elsuttogott és tükörre írt “pozitív megerősítéssel”, mint a vágyak elérésének egy biztos módjával.

kép: pixabay.com

Az év vége közeledtével ez még inkább aktuális, elvégre tele vagyunk tervekkel az új évre. Nemcsak a divatos ezoterikus művekben, hanem az üzleti életben is hallhatunk arról, hogy az önmagunk számára tett pozitív kijelentések a céljainkig repíthetnek bennünket. De vajon ez valóban így van?

A pszichológia mai álláspontja szerint igen: tudatalattink ugyanis nem tesz különbséget a valóság és az általunk vetített kép között, így aztán a megfelelő állítások valóban segíthetik elérni azt, amit akarunk.

Más kérdés persze, hogy “nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell, és nem elég akarni, de tenni, tenni kell”, ahogyan azt Váci Mihály igen precízen megfogalmazta. Nézzük, mi a titka annak, hogy a megerősítések ne csak segítsék cselekedeteinket, de a lehető legtöbbet hozzuk ki belőlük!

Az eredeti cikk itt olvasható…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: