Aktuális

Dehogy fogsz megváltozni a kedvemért!

Van, hogy azért nem illünk össze, mert másnak mutatod – hiszed – magad, mint aki valójában vagy. Én pedig el akarom hinni, hogy a nekem tetsző kép létezik, és azonos veled.

kép: pixabay.com

Amikor teljesen más nyelvet beszélünk, az ember kénytelen belátni: ezt hívják a szakirodalomban “rossz párválasztásnak”. Vagyis nem arról van szó, hogy te és én hibásak vagyunk – vagy ha igen, nem ez a lényeg -, hanem egyszerűen nincs közös nevező, annyira másképp érzékeljük és képzeljük el a dolgokat.

Ilyen például, ha te takarékos vagy, a másik költekező. Ha te belvárosi garzonban akarsz élni, ő pedig egy tanyán, a semmi közepén. Ha te a teljes otthoni munkamegosztásban hiszel, ő azonban erősen patriarchális szemléletű. Ő akar gyereket, de te nem – te minden héten fogadnál vendéget, ő gyűlöli a társaságot…

Ilyen esetekben nehéz mire építeni. Nincs hibás, csak épp a macska nem foghat kint is, bent is egeret. Dönteni kell, melyik utat járjátok, így pedig az egyikőtök – vagy mindkettőtök – súlyos kompromisszumra kényszerül. A szerelem hajnalán a többség még lelkes ezen a téren, végül mégis sokak bicskája beletörik…

Folytatás a cikk eredeti megjelenésének helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: