Aktuális

Mesél a nő, aki a házasságig szűz maradt, de megbánta

Számomra természetes volt, hogy megőrzöm szüzességemet a férfinak, akit Isten egy életre mellém rendelt. Bár ne tettem volna, te jó ég! Ancsa története.

Egy magyarországi karizmatikus neoprotestáns közösség tagjaként nőttem fel. A mindennapjaim része volt a hit. Nem csupán olyasmi, amiről a Bibliában olvasunk vagy a karácsonyi misén hallunk. Élő kapcsolatom volt Istennel, és szentül hittem, hogy minden döntésemmel őt szolgálom.

A gyülekezet pásztora nem tiltotta, hogy a meg nem tértekkel barátkozzunk, de valahogy természetes volt, hogy a külvilág nem ért minket. Ők bogarasnak tartottak bennünket, mert ima közben különböző nyelveken szólunk, és az Úr dicsérete közben extázisba esünk. Mi pedig viszolyogtunk a démonokkal terhelt, Isten nélküli bűnös hétköznapoktól.

Természetesnek tűnt, hogy az első szerelmem – tizenhat évesen – is a gyülekezet tagja volt. Dávid, ez a törékeny, magas, szőke fiú a maga húsz évével érett keresztény volt a szememben, mérhetetlenül csodáltam. Hívása volt utcai térítésekre is, és mindig ékes szavakkal tett tanúbizonyságot hitéről. Segítette a magamfajta fiatal hívőket, és ha bánatos voltam, gitárral vidított fel. Ilyenkor nemcsak zsoltárokat énekelt, de rockzenét is játszott. Menthetetlenül beleszerettem.

Eredeti cikk itt…

Reklámok
Eszter névjegye (993 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt kedveli: