Aktuális

Udvarlásból jeles, együtt élni vele bukta

Ismered a 21. század lovagját? Ő az, aki udvarlónak tökéletes, férjnek közepes, apának harmatgyenge.

Nem pusztán azért, mert a két utóbbi szerep több odafigyelést, kompromisszumot és áldozatot igényel, mint az előbbi, hanem mert egyszerűen lánglelkű, lobogó lovag alkat, aki ideáknak él, álmokban hisz. Képzeletbeli hősökért rajong, a hétköznapok azonban többnyire a földre kényszerítik.

Udvarlónak lenni nem egyszerű dolog. A lovagkor hősei hosszan mesélhetnének arról, milyen az, amikor hónapokon, esetleg éveken át küzdenek azért, hogy szívük hölgye egyetlen pillantásra – esetleg egy félénk félmosolyra – méltassa őket. Hálátlan szerep ez, hiszen a lángoló érzések sokáig, akár egy életen át viszonzásra sem találnak. A lovag – ehhez kétség sem fér – bármikor életét adná álmai asszonyáért, aki olyannyira az álmai nője, hogy a valóságban talán nem is létezik.

Ezzel később aztán férjként maga is szembesül. Övé a megtiszteltetés, hogy a magasba emelhette az úrhölgy keszkenőjét, és az Igazából szerelem valamennyi romantikus jelenetét megszégyenítő könnyfakasztó gesztus keretében adta át a gyűrűt.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: