Aktuális

Érzelmi trigger: így gyilkolnak a múltbéli sérelmek!

Vannak dolgok, amik – látszólag minden különösebb ok nélkül – a végletekig ki tudnak hozni a sodrodból? A pszichológiai szakzsargon ezt emocionális triggernek hívja, és az emberek többsége találkozik vele…

Nézzünk egy példát! Zsófival nem igazán törődtek a szülei. Az apja ivott, cigizett, kocsmázott, az anyja pedig megállás nélkül panaszkodott a barátnőinek. Aztán ebbe a rémes házasságba újabb gyerek érkezett – és többnyire Zsófi volt az, aki ellátta a kisöccsét. Senki nem volt, akivel megoszthatta volna a kétségeit: a szülei nemcsak fizikailag, érzelmileg is elérhetetlenek voltak. Szinte betemették őket a saját problémáik.

Ma sikeres ügyvéd, és kiegyensúlyozott életet él. Ám van valami, ami teljesen kiborítja: ha valakit nem tud elérni. Olyan jelentéktelen eseteknél is ingerült lesz, amelyek másokat egyáltalán nem zaklatnak fel: például, ha nem veszi fel a telefont a legjobb barátnője, vagy ha az öccse lemond egy közös programot.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: