Aktuális

Te nem őt szereted – csak azt, akivé válhatna!

Van egy barátnőm – gyönyörű, okos nő -, aki folyton a szerelmet kutatja. A forgatókönyv nem változik: kezdetben el van ájulva a férfiú makulátlan jellemétől, aztán hamar kiderül, hogy ismét árnyékra vetődött. Egyértelmű: Hédi nem a valóságot látja, hanem a potenciált. Azt, aki és ami a másik lehetne.

kép: pixabay.com

Sokan vagyunk ezzel így, különösen nőként. Észrevesszük a másikban a lehetőséget: mondjuk, hogy tehetséges szervező – de az már elkerüli a figyelmünket, hogy iszonyú lusta. Csodálattal figyeljük, mennyire optimista, de nem vesszük észre, hogy légvárakat épít. Tudjuk, hogy egy napon – ha összeszedi magát – remek lesz vele az élet, de ennek akadályait átmeneti, apró hibaként érzékeljük, ami pusztán szeretettel és türelemmel kiküszöbölhető.

A barátaink közül sokan megmosolyogják Hédit: “Tessék, már megint szerelmes, már megint csalódott.” Mások féltik: “Megvan a magához való esze, miért nem választ hát okosabban? Miért a potenciált nézi az épp aktuális valóság helyett?” Sokakkal beszélgettünk magáról a jelenségről, végül arra jutottunk: ha valaki csak azt látja a másikban, hogy mivé válhatna, az sokat elárul a karakteréről.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: