Aktuális

Miért akarnak a nők férfiak lenni?

Miért akarnak a nők férfiak lenni? Miért nem elég nekik a háztartás és a család, miért vágynak azonos munkáért egyenlő bérekre, igazságos(abb) otthoni munkamegosztásra? Tán’ csak nem a világhatalmat tervezik átvenni, rabszolgasorba döntve szegény férfiakat?

Hiába írunk 2019-et, a fenti kérdések – ilyen vagy olyan formában – folyamatosan felmerülnek a közbeszédben. Épp ez az, ami indokolja, hogy szót ejtsünk a témáról. Ha a nők – az általános választójog kiterjesztésével – elérték volna a feminizmus alapcéljait, ezek a kérdések természetükből fakadóan fel sem merülnének: egyszerűen nem volna szükség rájuk.

Hiszen mi is a feminizmus? A szótári definíció szerint olyan politikai ideológiák és emberi jogi mozgalmak gyűjtőfogalma, melyeknek közös célja a nemek közti egyenlőség meghatározása, biztosítása és védelme.

Hogy mi a gond?

Rengetegen vannak, akik – nyíltan vagy épp burkolt formában – ellenzik, hogy a férfiakat és a nőket azonos jogok és lehetőségek illessék. Ennek lehet vallási vagy világnézeti oka, fakadhat a neveltetésből, a hagyományos családmodell iránti tiszteletből, esetleg a változástól való félelemből.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: