Aktuális

Ez az, amit bár tudtam volna gyermekvállalás előtt

Bár tudtam volna ezeket gyermekvállalás előtt! Persze, ennél az öt pontnál jóval több ilyen van, de talán ezek a magjai mindennek. Ezért most megosztom veletek, hátha másnak még időben hasznára válnak.

1.  A pénz másra fog kelleni, mint hinnéd.

Hacsak nem vagy bölcs minimalista vagy fatalista, jó eséllyel egy vödör pénzt el fogsz költeni magánrendelésre és fogadott orvosra, esetleg cuki, aprócska ruhákra és fejlesztő játékokra. Pedig mindez fölösleges: a gyerek a TB által nyújtott keretek között, az ügyeletes orvosnál is megszületik. A designer ruhákat két hét alatt kinövi, néhány hónaposan pedig bőven elég, ha PET-palackba szórt rizzsel játszik, éppúgy értékeli – ha nem jobban -, mint a Fisher Price teljes árukészletét.

Az így felszabaduló nagyjából félmillió forintot inkább tedd félre segítségre! Arra, hogy bármikor tudj kaját rendelni, ha összecsapnak a fejed fölött a hullámok. Hogy kitakarítson valaki, ha szülési sérülés vagy szimpla kialvatlanság miatt mozdulni sem tudsz. És a legfontosabb: hetente minimum egyszer legyen két óra énidőd házon kívül. Legalább havonta egyszer pedig meg tudj fizetni egy gyerekmentes randit (bébiszitterrel), amit a pároddal kettesben töltesz… Ha ugyanis ezek nincsenek meg, jó eséllyel bekattansz, amire aztán a kapcsolatod is rámegy.

Folytatás az eredeti felületen…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: