Aktuális

Ezt a vírusként terjedő fotót csak az anyák értik

Különös fotó terjed a Facebookon: homályos kép, de jól látszik, hogy míg egy víg kedelyű család születésnapot ünnepel, a sarokban egy kisbabás anyuka szórakoztatja kicsinyét – a többiektől távol. Ezt a képet csak az érti igazán, aki maga is anya.

kép: Adult Conversation

Az Adult Conversation oldalon megosztott fotót alig két nap alatt több mint 40 ezren osztották meg, több cikk is született a témában különféle baba-mama oldalakon. Brandy Ferner a képet egy étteremben készítette, és kísérőszövegében arról beszélt, hogy ez a fajta elszigeteltség a legtöbb anya számára fájdalmasan ismerős, és fontos szerepet játszik a szülés utáni depresszió és a szorongásos tünetek elmélyülésében.

“Ez a nő egy órán át sétált fel-alá az étteremben a babával, míg a családja jóízűen lakmározott, poharazott és beszélgetett. Egy órán át senkinek nem jutott eszébe, hogy átvegye kicsit a babát, hogy az anya csatlakozhasson egy fél órára a társasághoz. Nem gondoltak arra, hogy ez az ember valószínűleg hónapok, esetleg évek óta nem evett egy tál meleg ételt egy ülésre, és talán most jól esne neki” – írta Ferner, és hozzátette: nem véletlenül homályos a kép, hiszen nem ezt a konkrét családot akarja pellengérre állítani, hanem a jelenségre mutat rá.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: