Aktuális

Ambivertált vagyok – és azt is elmondom, hogy ez mit jelent!

Miközben a világ arról vitatkozik, hogy vajon az introvertált vagy extrovertált személyiségtípusnak könnyebb-e az életben, csendesen mosolygok: én ambivertált vagyok, vagyis nekem mindkét világból kijut.

Mit mondok én?

A többség azt hiszi, extrovertált alkat vagyok, mivel szeretek társaságba járni, gyakran vagyok hangadó, és az sem okoz gondot, ha több száz ember előtt kell beszédet mondanom: perverz módon élvezem az ilyesmit, inspirál. Azt viszont kevesen tudják, hogy hiába csevegek el bárkivel, bármiről egy nagyobb társaságban, de ha nem érdekel a téma, akár órákra is csendbe burkolózom. Fárasztanak az udvariassági körök, a felszínes csevej.

Szórakozni sem tudok megállás nélkül, mert elfáradok agyilag, ha több napon át kell pörögni. Akármilyen jó buli is volt, utána két nap pihenőre van szükségem. Különös elegye ez az élénk társasági életnek és a csendes egyedüllétnek. A barátaim sokszor nem is értik: ha ma remekül éreztük magunkat együtt, másnap miért kuksolnék inkább egymagamban szöszmötölve? Márpedig nekem erre van szükségem ahhoz, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott maradjak.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: