Aktuális

Aki meg akar változtatni, az nem téged szeret, hanem saját magát!

Sosem értettem a maszkot viselő nőket: én önmagamat adtam minden kapcsolat első másodpercétől kezdve. Ehhez képest egész életemben vonzottam azokat a férfiakat, akik hősszerelmesként évekig küzdöttek értem, hogy aztán… megváltoztassanak, átformáljanak, legyaluljanak, a maguk képére gyúrjanak.

Nem értettem a figyelemfelkeltés trükkjeit és a hódítás apró játszmáit. Igazából azt sem vettem észre hónapokig, hogy valaki utánam kajtat. Ha aztán végül mégis találkozgatni kezdtünk, én csak az voltam, aki mindig is vagyok: fura ízlésű, nagypofájú, impulzív, néha kissé harsány, máskor ügyetlen és félénk. Gyakran elviselhetetlenül hisztis, viszont mérhetetlenül igazságvágyó, empatikus, érdeklődő, jóindulatú, segítőkész.

Eleinte persze ájuldoztam a gyönyörtől, hogy ezek a pasasok mind ismerik a legsötétebb – a leginkább hisztis, lusta, rendetlen, kiállhatatlan, infantilis – oldalamat is, de nem érdekli őket: elfogadnak, szeretnek, velem akarnak megöregedni. Merthogy ezt mondták.

Látták, milyen vagyok, amikor eldobja az agyam a gépszíjat, mégis akartak engem. Könnyekig hatódtam, amiért nem kell komédiáznom ahhoz, hogy társra leljek, míg aztán meg nem értettem: végig arra gyúrt mindegyik, hogy más legyek, mint amilyen vagyok.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: