Aktuális

Férfi fogamzásgátló tabletta: végre!

Bombaként robbant a hír, hogy a férfiaknak szánt fogamzásgátló készítmény átment a legszigorúbb teszteken, és a 2020-as évek elejére vélhetően bárki számára elérhető lesz. Vajon ez tényleg áttörést hoz majd a fogamzásgátlásban?

Az elmúlt évtizedekben a férfiaknak három lehetőségük volt arra, hogy szabályozzák az utódaik számát: óvszert használtak, elköttették az ondóvezetéküket vagy megszakított közösüléssel védekeztek. A gumi azonban kényelmetlen lehet, és allergiás reakciót válthat ki, a vazektómia jobbára visszafordíthatatlan, a megszakítás pedig nem mondható épp biztonságos módszernek.

A kimondottan férfiaknak szánt fogamzásgátlók terén hosszú évek óta zajlanak kutatások, de a nagy áttörés csak az elmúlt időszakban következett be: a 11-beta-MNTDC munkanéven futó termék jól szerepelt az első teszteken, amelyek a hatékonyságát és a biztonságosságát vizsgálták.

Miért csak most?

Hogy miért kell az első férfi fogamzásgátló tabletta forgalomba hozásával a 2020-as évek elejéig várni, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint túl sokáig élt az a köztudatban, hogy a védekezés a nő dolga, így neki kell elviselni az esetleges negatív mellékhatásokat is. A férfinak ezzel nincs több teendője, minthogy elkötelezett párkapcsolatban esetleg felezi a párjával az ebből adódó orvosi költségeket.
A cikk az eredeti megjelenés helyén folytatódik…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: