Aktuális

Bosszúpornó: mit tehetsz, ha intim fotók kerülnek fel rólad a netre?

A bosszúpornó egyik első ismert áldozata egy blogger, Lena Chen. Sokáig magát okolta, külföldre menekült, nevet változtatott, majd – a kettős identitás nyomása miatt – idegösszeomlást kapott. Tanulságok 10+ év távlatából, és egy hazai ügyvéd gondolatai.

Lena 2007-ben a Harvardra járt, és egy rendkívül sikeres blogot vezetett Sex and the Ivy League címmel. A borostyánliga nyolc amerikai magánegyetem sportszövetsége, és Lena az egyetemista sportolókkal megélt randikról és kalandokról regélt, szatirikus stílusban.

Egy rendkívül konzervatív család sarjaként szeretett volna gátlások nélkül élni, ezért semmi rosszat nem látott abban, amikor párja néhány meglehetősen intim képet is lőtt kettejük együttlétéről. Arra azonban nem számított, hogy szakítás után a srác nem száll majd le róla, és azok a bizonyos képek az egész életét megváltoztatják majd.

“Miután elhagytam, mert megcsalt, hat-nyolc hónapon keresztül zaklatott, míg végül kegyetlen bosszút állt. Hideg fejjel, előre átgondolt módon osztotta meg azokat a bizonyos képeket rólam a nagyvilág előtt. 2007 karácsony szenteste robbant a bomba, de nekem higgadtságot kellett színlelnem, hogy a családom semmit ne tudjon meg” – emlékszik erre az időszakra Chen a The Independent című brit lapnak adott friss interjújában.

Az eredeti feltöltés helyén olvasd tovább…

 

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: