Aktuális

Mi történik, ha egy Down-szindrómás pár gyereket akar?

Ha két felnőtt ember gyereket akar, a szüleik általában támogatják őket. Nemrég egy Down-szindrómás pár kapcsán a világ kénytelen volt újragondolni a kérdést: mi van akkor, ha fogyatékos emberek akarnak élni a reprodukciós jogaikkal?

Olyan emberek, akik számára az is kihívást jelent, hogy önmagukról gondoskodjanak. A queenslandi Michael Cox és Taylor Anderton szerelméről az ABC News készített dokumentumfilmet 2016-ban. A két válogatott paralimpiás úszó kedvenc sportjuknak köszönhetően szeretett egymásba 21 és 22 évesen, és innentől kezdve elválaszthatatlanok voltak.

Egy évvel azután, hogy megismerkedtek, Michael megkérte Taylor kezét, és elhatározták, hogy négy gyereket vállalnak majd. Egész életükben úgy nevelték őket, hogy bármire képesek, így ez is magától értetődő döntés volt a részükről.

A szüleik természetesen örültek a fiatalok boldogságának, de arra kérték őket, várjanak még pár évet az összeköltözéssel és a házassággal, gyerekvállalási terveikről pedig határozottan igyekeztek lebeszélni őket. “Nem tudtok munkát vállalni, autót vezetni, nem értenétek a matek házit. Ez egy komoly dolog, amire nem vagytok felkészülve” – szögezték le a Cox és Anderton szülők.

Eszter névjegye (914 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: