Aktuális

L.L. Juniorék tragédiája: az anya, akivel senki nem cserélne most

Valahányszor egy gyerek értelmetlen, tragikus halált hal, összeszorul a szív és nehéz kő ereszkedik a mellkasra. Amikor ismert emberrel történik meg az, amibe még csak belegondolni se merünk, a tragédia szereplői hirtelen arcot kapnak és nevet, és ezért még jobban beszív a történet. Pedig itt L.L. Junior már nem az ismert rapper, csak egy gyászában összetört apa, Csilla pedig nem a tévéből megismert agilis fiatal szépség, hanem az az az anya, akivel nincs ember a földön, aki egy percre is helyet cserélne. Napok óta ők járnak a fejemben. És hogy másodperceken múlik az élet…

A tények: a szombat este hat körül az anya két fiával igyekezett haza egy gyerekprogramról. A Vezér és a Füredi utca kereszteződésénél – ahol napi szinten jártam három éven át – hosszú, járdaszigettel elválasztott úttest húzódik, és a két lámpa nincs összehangolva. Mindkét gyerek édesanyja kezét fogta, ám a kisebbik fiú, aki most szeptemberben lett volna négyéves, hirtelen kitépte a kezét anyukája kezéből, és az úttestre rohant. Ekkor ütötte őt el az arra haladó, szabályosan közlekedő autó, amit egy idős férfi vezetett. A kisfiú – Dávidka – olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Hamarosan kiderült, hogy a tragédia L.L. Junior ismert hazai rapper kisfiával történt, aki évek óta nem él együtt a két gyerek édesanyjával, Csillával. A gyerekek az anyával laktak, de az apa is rendszeresen tartotta velük a kapcsolatot. Az ügyvéd szerint közös felügyeleti jogért terveztek folyamodni, de a történtek után a rapper úgy döntött, ő veszi magához a nagyobbik, hatéves gyereket. Láthatóan az anyát hibáztatja a történtekért, akinek jogi képviselője csak annyit mondott el, hogy ügyfele nincs abban az állapotban, hogy nyilatkozzon, de nem mond le a hatéves Lacika felügyeleti jogáról. A gyerek jelenleg az apjával van.

Sok minden kavarog bennem. Nem ismerem a szereplőket. Amit tudok, abba most nyertem betekintést a bulvármédián keresztül, az érintettek nyilatkozataiból. Mégis egy dologban biztos vagyok: egy ilyen tragédiát csak úgy lehet túlélni, ha a szülők – függetlenül attól, hogy együtt vannak-e még vagy külön folytatták az életüket – összefognak, és mindenben egymás mellé állnak. Közösen, higgadt fejjel átbeszélik, hogy mi az, ami a közös gyereknek a legjobb, és kizárólag annak mentén döntenek. Egy ilyen helyzetben nincs itt a helye a bűnbakkeresésnek, az önzésnek, a hirtelen döntéseknek. Ez az időszak a gyászé, amit csak úgy van esély feldolgozni, ha az érintettek osztoznak egymás fájdalmában, nem sokszorozzák azt.

Attól tartok, ami most jön, az nem lesz kevésbé szörnyű, mint ami eddig történt: nem akarok belegondolni a lehetséges forgatókönyvekbe. Egyre csak dörömböl bennem, hogy ne, ne, ne, ne bántsd azt, akinek a legjobban fáj, ami történt! Állj mellé, segítsd! Mert hiszen Csilla volt az, aki annak idején az állandóan úton lévő Junior mellett a kicsiket egyedül gondozta, nevelte (szépen lejön az Édes Élet vonatkozó epizódjaiból, ahol csodák csodájára a virágcsokor már kevés volt a boldogsághoz), és aki egyedül maradt aztán a két gyerekkel, míg exe új életet kezdett és újraházasodott (az az ex, aki amúgy nyilatkozott is, hogy ne venné jó néven, ha a gyerekeit Csilla oldalán más férfi nevelné). Ezen a rettenetesen délutánon is ő fogta a gyerekek kezét, figyelt rájuk – állítják a szemtanúk. Egy impulzív, percenként új dolgokat felfedező, felpörgött három-négyéves gyerekben óriási az erő, sajnos bármikor kiszakíthatja a kezét az édesanyjáéból, és ilyenkor sokszor másodperceken múlik, nem történik-e tragédia.

Döbbenten olvasom – bár nem volna szabad – a kommenteket is. Tízezrek írnak Csilla személyes profilján a képek alá, és persze a nagy számok törvénye alapján akad néhány igazán ostoba, érzéketlen megjegyzés és arra épülő vita is, a többség üzenete pár egyszerű mondatban összefoglalható: “Ne hibáztasd magad, bár tudom, örökre fogod, hiszen te voltál ott, te nézted végig. Légy erős a nagyfiadért, és harcolj érte, mert melletted a helye. És ne felejtsd: jó anya vagy, aki mindent megtett a kicsinyeiért a kezdetektől fogva. Higgy ebben, és éld túl a túlélhetetlent!”

Ezt üzenem neki ismeretlenül én is.

Reklámok
Eszter névjegye (993 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

6 hozzászólás L.L. Juniorék tragédiája: az anya, akivel senki nem cserélne most bejegyzéshez

 1. Van egy ismerősöm facebookon,aki olyan posztot írt, hogy a hajamat eldobtam tőle. Mintha kb.megérdemelték volna,hogy ez történt velük.
  Soha,soha nem akarom megtudni milyen gyermeket temetni. Mert ennél szörnyűbb szerintem nincs.
  És nem értem az embereket,hogy ahelyett,hogy csak annyit írnának: részvétem, miért rúgnak még egyet a szülőkbe.

  • A közösségi médiás kommunikáció eltávolít minket a valóságtól. Ezek az emberek valószínűleg kevésbé árnyalt lelkivilággal bírnak, ezért náluk eleve nagyobb a távolság, kevesebb az empátia alapból, könnyebben vezetik le itt a feszkót. Ugyanezt nem volnának képesek a szülők szemébe mondani, de tovább megyek: a szomszédjuknak se élőben a szülőkről. Ráadásul a tény, hogy L.L. Junior egy híresség, egy személytelen márkává teszi őt ennek a rétegnek a szemében, így könnyebben távolítják el a tragédiát a valóságtól.

 2. Évekig éltem azon kereszteződés mellett, és rengetegszer voltam tanúja a baleseteknek az ablakomból. Nagyon veszélyes kereszteződés.

  Az édesanyának most borzalmas lehet; nem csak elvesztette gyermekét, de ráadásul még őt is okolja mindenki — feltételezem, ő is saját magát korbácsolja a történtekért.

 3. Eszlari Katalin // szeptember 3, 2019 - 21:54 // Válasz

  A leborzalmasabb dolog, ami az ember eleteben megtörtenhet. Egy kis artatalan gyermek halala soha fel nem dolgozhato. Szegeny edesanya, aki majdnem eszet veszti megfosztani a masik gyermeketol több mint kegyetlenseg. Jobb lenne. Ha a hires apuka magaba szallna, es egykori parja melle allna a fajdalomban.

 4. Az nem ritka eset, hogy a gyerek kirántja a kezét, és szalad, sajnos ennek a veszélye fennáll.
  Kérdés, hogy L. L. Junior reakciója a fájdalomnak tudható be, vagy annak a tipikus dolognak, hogy cigányéknál a nők nem számítanak semmit.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: