Aktuális

Svédtorna

Basshunter, bótok, dóták és a svédtorna – nagyon duuuuurva!

Vajon melyik megveszekedett kockabolond geeknek jut eszébe, hogy kellemes elektronikus alapokba ágyazott nótát írjon egy mIRC-en összeszedett bótról, amiről hosszú és kimerítő csetelés után kiderül, hogy nem is bót, hanem egy nagymellű, szőke csaj? És vajon mi visz egy 22 éves, szőke, kékszemű, kisportolt svéd fiatalembert arra, hogy dalban mondja el a DotA nevű számítógépes játék iránt érzett szenvedélyét? A Basshunter művésznéven futó Jonas Altberget nem ismerjük személyesen, de egy valami biztos: a Boten Annát és a Vi sitter i Ventrilo och spelar Dotát elég egyszer hallani ahhoz, hogy napokig ne tudj mást dudorászni a fürdőkádban vagy a buszon (még ha nem is akarod).

De mi is ez? Skandináv elektropop egy tündéri szöszi fiúcska tolmácsolásában, természetesen svéd nyelven – amit állítólagos antipop csengése miatt már az ABBA, a Roxette és az Ace of Base is messze elkerült (nem értjük, miért). Basshunter ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – alig egy év leforgása alatt durván befutott az egész világon, megaszerződést írt alá a Warner Music-kal, és ezekeben a napokban árasztja el a rágógumizabáló amerikaiak piacát a stílszerűen LOL <(^^,)> néven futó album a Boten Anna kislemez társaságában (utóbbi nemzetközi piacra tervezett klipjéhez január-februárban a myspace-en csaj-toborzás zajlik; jelentkezz, ha szívesen hozzámennél feleségül és kiköltöznél Halmstadtba :)).

És milyen az album? Nos, mondanunk sem kell, hogy a LOL valamennyi gyöngyszeme a monitor-addikt geek kultúrából merítkezik, bár itt-ott azért felvillan lelki szemeink előtt a gyári Fruityloops hangminták ütemére ugráló electro-techno party-szcéna uv-érzékeny glowstickekkel ugráló közönsége (Professional Party People, I’m Your Bass Creator). A nemes egyszerűséggel Sverige (Svédország) névre keresztelt instrumentális trance himnusz fényt vethet arra a sokak által feszegetett kérdésre is, hogy vajon miért járnak kopaszok a PECSA-beli Depeche Mode-Bonanza bulikra. Aggodalomra persze semmi ok, Jonas szelíd, jámbor lélek, a légynek sem ártana  – maximum  Dotában, ott viszont kíméletlen. “Itt ülünk Ventrilóban és egy kis Dotát játszunk. Lenyomjuk és szétszedjük az ellenséget darabokra…” – mindezt klipjében pedig egy igazi, svéd open-air netcaféban vívott Dota-meccsel támasztja alá (a srác mellesleg civilben is bajnok).

És mit csinál a srác? Jonas Altberg tehát szokott offline is bulizni, sőőőőt… olyannyira professzionális party arc, hogy tavaly júniusban szaftos kis botrányba keveredett szülőhazájában, Sverige-ben. Történt ugyanis, hogy fura képek kezdtek keringni a neten, melyek Jonas-t anyaszült meztelenül, intim testhelyzetben, francia ágyon, svédtorna közben ábrázolták két erősen műanyag mirelitcsirke-fílingű hölgyemény társaságában (ők voltak a beton annák). Jonas a média kereszttüzében nem tagadta a ballépést; higgadtan elmagyarázta, hogy a képek valójában egy ártatlan házibuli alkalmával készültek, melynek keretein belül a kelleténél több szesz fogyott, s hát mit ad isten, elszabadultak az ösztönök. Behatolás viszont nem volt – ugyan, hova gondolunk – a fotókon csak havernőkkel poénkodik. Ezzel együtt a sorozat (a Boten Anna mellett) a tízmillió kattintást megért videók előkelő sorába emelkedett a YouTube-on.

És hát miért szeretjük? Nos, Basshuntert nem lehet nem szeretni. Hiába gyanúsítgatják azzal, hogy agyonismételt klisékkel roncsolja az agyakat, a fiú valójában csak őszinte, személyes vonatkozású történeteket oszt meg a nagyérdeművel. Már első slágere is igaz sztori: megkérte informatikus haverját, hogy hozzon létre egy mesterséges intelligenciával működő programot (bótot), mely rendet tart a #Basshunter chatszobában. A haver rábólintott a kérésre, s mikor Jonas legközelebb belépett saját csatornájába, egy vadonatúj, Anna nevű op-user várta. Emberünk természetesen örült, hogy a kért bót ilyen hamar megérkezett, s azonnal birtokba kívánta venni annak adatlapját és jelszavát. Mérhetetlen csalódottságára azonban hamarosan kiderült, hogy az egyszerű, rövid kérdésekre frappáns svédséggel felelő “bót” valójában nem program, hanem egy gyönyörű, hús-vér lány; a haver új barátnője. Jonas ennek fényében úgy döntött, neki mégis csak jobban fekszik egy bót, mint egy csaj – így, zavarát leplezendő, közölte, hogy az ő szemében örökre bót marad a csinos lány… és a nyomaték kedvéért gyorsan írt is egy számot róla. És hát befutott vele, nna. :)

-LOL-

Reklámok

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: