Aktuális

Botrány! Jessica Simpson rasszista és neonáci

Ó, hogy az a híres amerikai túlérzékenység! Száz éve talán még voltak jópofa skót viccek, szellemes Kohn bácsis és öreg rabbis poénok, esetleg lehetett oroszrulettel és svédasztallal tréfálkozni (némely politikusunk még ma is megenged magának egy-két dakota közmondást). De mi van most? Csak a parttalan politikai korrektség, ami lassan már azt is megtiltja, hogy a franciaágy szót a szájunkra vegyük… nem is beszélve a svédcsavarról. Jessica Simpon meg nemzeti érzelműbb a kelleténél. WTF?

Elképesztő! A Neon már ennél a képnél tudta, hogy az árja szőkeség neonáci, hiszen nemzeti lobogóból készült bikiniben pózol!

Elképesztő! A Neon már ennél a képnél tudta, hogy az árja szőkeség neonáci, hiszen nemzeti lobogóból készült bikiniben pózol!

Történt ugyanis, hogy a TMZ egyik riportere megkérdezte Jesstől, hogy most, miután szakított exével, Tony Romóval, vajon visszaveszi-e tőle a méregdrága luxusjachtot, amit saját dollárezreiből vásárolt neki szerelmi zálogul. Jessica válasza:

“Ugyan dehogy, nem ajándékozom indián módra” (“I’m not an Indian giver”, angol szakosoknak)

– húha, ez a mondat ugyan egy kedves, régi állandósult szókapcsolat angol nyelven, a 21. század túlóvatos kontextusában azonban csúnyán cigányútra mentek a szavak. Az Amerikai Őslakosok Szövetsége számos más indián szervezettel karöltve természetesen azonnal benyújtotta kérelmét az ügy felülvizsgálására. Oké, Magyarországon is volt példa hasonló furcsaságra, hiszen a négercsókot is kénytelen volt gyártója átkeresztelni a politikai korrektség égisze alatt, és a cigánykerék főnevet is diszkvalifikálta szótárából számos értelmiségi. No, de ami Jessica Simpsonnal esett meg a minap, az azért már mégis csak túlzás! “Nem tűrhetjük az ilyen és effajta sztereotíp, erősen rasszista felhangú kijelentéseket a mainstream médiában. Jessica Simpson kijelentése mélyen felháborítja és elszomorítja a népemet, akik oly’ sokat szenvedtek az elmúlt évtizedek során. Mindent megteszünk, hogy a művésznő megkapja méltó büntetését nyilvános bujtogatásért és rasszizmusért” – jelentette ki Jacqueline L. Pata,az Amerikai Indiánok Nemzeti Kongresszusának elnöke, aki szerint ha ezt a hangot megengedik a médiában, a következő lépés az indián-holocaust lesz.

Sieg Hollywood! - Jessica ezen a képen éppen kart lendít

Sieg Hollywood! - Jessica ezen a képen éppen kart lendít

Szegény Jess-t még az ág is húzza: először a szakítás a 29. szülinapja előestéjén, aztán most meg szaladgálhat a bíróságra becsületsértés, bujtogatás és nyilvános népcsoport elleni kirohanás vádjával! Mellesleg, ha már itt tartunk, a Neon szerkesztősége már tervezi, hogy benyújtja kérelmét az ombudsmannál, miszerint a “neonáci”, mint negatív terminus sértő ránk nézve, mivel nem lehet valaki egyszerre neon és náci, hiszen neonácinak lenni egyáltalán nem neon dolog. Kérjük tehát, hogy az újfasisztákra és nemzeti radikálisokra utaló szó legyen ezentúl “áci”, neon nélkül. PS.: Egy dolgot nem értünk: csak Kolombusz nevezte ez “indiánnak” az amerikai őslakosokat, hiszen az Új Világban partra szállva azt hitte, Indiába érkezett. Akkor mégis, miért nem a volt angol gyarmat, India verte ki a palávert Jessica szóhasználata miatt??? No mindegy, lehet, hogy csak a nagy meleg hevítette fel a fejeket és végül békésen rendeződik a kérdés, és majd enyhülés hoz a langymeleg indiánnyár! “Kitartás” Hajrá, Jessica!

Reklámok

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. Így írok én – cikket « Vergiftet – Eszter’s Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: