Aktuális

Gimiből egyetemre: hogyan vizsgáztak a tinisorozatok?

Pár hónapja azt elemeztük, hogyan mutatja be Hollywood az újságírók életét, aminek hatására minden második tini médiamunkás akar lenni. Most kedvenc sulis sorozatainkat vesszük górcső alá, méghozzá olyan szempontból, hogy vajon sikerült-e a gimis történetből kompetens egyetemista figurákat gyúrni, közben pedig túlélte-e a sorozat a váltást. No, nézzük.

  • Beverly Hills, 90210 — átment

Gimis sorozatnak indult a közép-felső tízezerbeli minitinik mindennapi drámáiról, aztán több éves csúcssiker után Aaron Spelling úgy döntött, “nem középiskolás fokon” folytatja a sztorit. Ez mindenképpen jót tett a dolognak, hiszen a karakterek lényegesen idősebbnek néztek ki koruknál már a középiskolában is, egyetemen viszont nincs ilyen gond: tulajdonképpen negyvenévesen is lehetsz felsőoktatási intézmény hallgatója ;). Szerencsére a váltást a forgatókönyv sem érezte meg.

beverly_hills_90210

  • Dawson és a haverok — átment

A legnagyobb botrányt kavart részek természetesen a középsuliba kanyarodnak vissza, elvégre 16 évesen igazán nagy botrány a tanárral ágyba bújni, egy egyetemi szettingben ez már nem ütne akkorát. Az egyetemi részekben inkább Joey áll a történet középpontjában, míg Dawson picit háttérbe szorul – ezzel együtt érdekes kalandokba keveredik Jen, Pacey, Jack és Audrey, tehát nagy baj nincs.

dawson

  • Buffy, a vámpírok réme — átment

Buffy tinisorozatként indult, ám akkor sem állt meg a történet, amikor a kis csapat elballagott a sullerből. Az első széria kicsit gyengébbre sikeredett, de aztán helyre állt a világbéke és a színvonal. A sztorit feldobja a Buffy-Spike románc felnőttesebb kontextusa.

buffy_the_vampire_slayer

  • Szívek szállodája — átment

A sorozat egyik fő sztorivonala tulajdonképpen Rory iskolai kalandjaiból áll: először a beilleszkedési nehézségek a Chiltonba, aztán pedig – később – a Yale-en megesett kalandos események körül pörög a kamera. A történet eredeti kisvárosi szettingje bájos, de amikor Rory egyetemre kerül, az osztálytársai és új ismerősei is izgalmas kontextust teremtenek.

gilmore-girls

  • A Narancsvidék — megbukott

Miután Marissa meghalt és a gyerekek elindultak “a nagybetűs életbe (legalábbis az egyetemre), a sorozat sztorija picit elpunnyad. Tesznek ugyan egy félénk kísérletet Kaitlin Cooper sulis élményeinek bemutatására (Chris Brown-randi, áááá), végül azonban csúnyán megbukik a show.

oc2

[hirdetes]

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: