Aktuális

Reflektorfényből a félhomályba: tragikus sorsú sztárok élete

Egyszer fent, egyszer lent – a közhelyszótár leghangzatosabb kifejezései is sekélyesek bizonyulnak azoknak a szomorú, néhol tragikus sorsoknak összegzésére, amik egy-egy sikeres, ismert, tehetséges ember életpályáját jelzik. BB-Évi, Britney Spears, Michael Jackson, Zalatnay Cini és Antal Imre – talán semmi közös nincs az öt ismert arc életében és munkásságában, hiszen teljesen más karakterek lévén más és más korban, közegben és területen értek el sikereket, mégis akad egy közös pont, ami mentén egy lapon említhető a nevük: hihetetlen magasságból zuhantak elképesztő mélységbe rövid idő alatt.

Britney Spears – vidéki kispolgár az univerzális popsztár köntösében

Már írtunk arról, hogy a nő akkor nyúl a nullásgéphez, ha saját nőiségét tagadja: Britney ebben az időben szőke szexszimbólum imázsával szándékozott szakítani

Már írtunk arról, hogy a nő akkor nyúl a nullásgéphez, ha saját nőiségét tagadja: Britney ebben az időben szőke szexszimbólum imázsával szándékozott szakítani

Lista (min ment keresztül a sztár):

gyámság: +
elvonókúra: +
táplálkozási zavar: +
pszichiátriai kezelés: +
börtön: + (előzetes letartóztatás)
———————————————–
5/5

FENT:

Édesanyja sztárnak szánta, tizenegy évesen szerepet kapott a Mickey Mouse Club Show-ban, tizenhét évesen már nemzetközi hírű popsztár volt, ölébe hullott pár Grammy, az MTV Video Music Awards fődíjai, egy több millió dolláros szerződés a Pepsi céggel és még zenei díjak tucatjai. Négy könyvet adott ki és hét DVD-je jelent meg, még babát is mintáztak róla, sőt: több videójátékban is szerepelt. Részt vett hét turnén, több mint 350 millió dollárt nyert a jegyek árából és több mint 185 millió dollárt a turné ideje alatt eladott termékekből. Gyártatott saját parfümöket, rövid idő alatt divatdiktátorrá és milliók példaképévé avanzsált.

LENT:

Britney viharos házassága és botrányos válása alaposan megviselte a huszonéves sztárt, aki két kisgyerek mellett a gyermekágyi depresszióval is közeli ismeretséget kötött. Heves bulizásokba fogott, többször villantott intim testtájakat, hirtelen felindulásból kopaszra borotválta a fejét, elvonókúrákon és kényszergyógykezeléseken szerepelt, drasztikusan fogyott és hízott, gyerekei felügyeleti jogát elvették tőle, őt magát édesapja gyámsága alá helyezték, ráadásul még előzetes letartóztatásban is csücsült a sitten. Lemezeladásai drasztikusan csökkentek, idegösszeomlásainak közben egyre száma nőtt, első visszatérése – lásd MTV Music Awards – óriási bukásnak bizonyult. A jelek szerint Britney végre kezdi összeszedni magát, már folynak a tárgyalások, hogy gyerekei próbaidőre újra hozzá kerülhessenek. Övé talán a legpozitívabb példa a listán, hiszen Britneynek még van esélye minden újra kezdeni.


BB-Évi: mindenkinek megmutatta magát, a végén elvesztette énjét

Évi is volt kopasz: mindenesetre a sok dráma után az ő élete se ért még révbe

Évi is volt kopasz: mindenesetre a sok dráma után az ő élete se ért még révbe

Lista (min ment keresztül a sztár):

gyámság: +
elvonókúra: +
táplálkozási zavar: +
pszichiátriai kezelés: +
börtön: – (mert beszámíthatatlannak nyilvánították)
—————————–
5/4

FENT:

A magyar valóságshow történetének legismertebb arca a Big Brother első szériájának győzteseként pottyant a médiaérdeklődés középpontjába 2002-ben. A bevállalós, cserfes húszéves Párkányi Évi Kaposvárról érkezett, és voltaképpen őszinte, pózoktól mentes, természetes viselkedésével vívta ki a nézők szeretetét: no meg persze azzal, hogy élő adásban bevállalta a szexet a Big Brother-házban. Merészségéért 16 millió forint ütötte a markát, hónapokig szerepelt az újságok címlapján, hirtelen mindenki a barátja akart lenni. Azt hinnénk, a pénz és az ismertség megold bizonyos problémákat, Évi kálváriája azonban pont győzelme után kezdődött.

LENT:

Pestre költözött, kétes barátok váltogatták nála a kilincset, szektákkal cimborált, furcsa pasasok rángatták ágyba, nem talált állandó munkát és a rákapott az italra. Kórházból be és ki járt, édesanyjával csúnyán összeveszett, régi barátait elüldözte maga körül. Mikor aztán terhesen pózolt egy napilap címlapján, már azt hittük, az anyaság talán észhez téríti, de nem: szülőként is több időt töltött a kocsmában, mint a gyerek mellett. Akkor durvult el igazán a helyzet, amikor három évvel ezelőtt egy őt igazoltatni próbál rendőrre támadt a kocsmában – akkor csak úgy kerülhette el a sittet, ha beszámíthatatlannak nyilvánították. Évi már több mint egy éve nem látta kisfiát, János Noelt, a legújabb vele kapcsolatos szenzáció pedig, hogy újra gyereket vár, már a hetedik hónapban van, a Blikk értesülései szerint viszik fogalma sincs, ki az apa, és változatlanul fix napi program a berúgás a kocsma mélyén és a két doboz cigi, orvosnál pedig még egyszer se járt, mióta bekapta a legyet.


Michael Jackson – kisfiú maradt egy nyolcvan éves ember testében

Jackson tragédiáját vetítette elő, amikor már a Neverland költségeit se tudta fizetni

Jackson tragédiáját vetítette elő, hogy már a Neverland költségeit se tudta fizetni

Lista (min ment keresztül a sztár):

gyámság: – (bár amikor gyerekét kilógatta az ablakon, felmerült ennek lehetősége)
elvonókúra: + (gyógyszer)
táplálkozási zavar: +
pszichiátriai kezelés: +
börtön: – (bár rezgett a léc, amikor pedofíliával vádolták)
——————————————–
5/3

FENT:

A Föld valaha élt legsikeresebb előadója elképesztően tehetséges, karizmatikus művész volt, mégis egész életét boldogtalanságban töltötte. Igazi divatdiktátor volt, megújította a funk stílust, a diszkót, a soult, szinte minden feketékhez köthető zenei stílust, több lemezt adott el, mint Elvis Presley. Gyereksztárként indult a Jackson5-ban, brutális apja hamar a showbiznisz majomketrecébe kényszerítette. Voltaképpen nem volt gyerekkora, cserébe viszont a nyolcvanas-kilencvenes éveken átívelő álomkarrier és mesés vagyon ütötte a markát. Milliók ikonjává vált, nélküle feltehetően Obama se lehetett volna az első fekete USA-president.

LENT:

Eltérnek a vélemények arról, mikor is kezdődött Jacko zuhanórepülése. Vannak, akik állítják, hogy az ominózus 1984-es baleset adta meg a kezdő lökést: egy reklámfilmet forgatott épp a sztár, amikor az egyik pirotechnikai eszköz korábban robbant fel a tervezettnél, és Jacko haja lángra kapott. Az eset egyfelől traumatizálta Jacksont, másfelől pedig ekkor szokott rá állítólag a bivalyerős fájdalomcsillapítókra, amikről haláláig képtelen volt lekattanni. Tovább mélyítette a gödröt a 90-es évek derekán a híres-hírhedt pedofilbotrány, amiről igen kevés tényszerű konkrétum látott napvilágot a számos álhír és kacsa tengerében. A kétes szerelmi (?) viszonyok (Lisa-Marie Presley, Debbie Rowe) és az egyéb különcségek (oxigénsátor, elmaszkírozott gyerekek) csak tovább növelték Jackson negatív reklámértékét, aki végül teljesen eladósodott, egészségi állapota pedig elképesztő ütemben romlott. Az utolsó időkben már szörnyű fájdalmak kínozhatták, végül szívinfarktus vitte el, gyomrában állítólag csak gyógyszereket találtak, egyes híresztelések szerint pedig kopaszon, orr nélkül feküdt a boncasztalon.


[hirdetes]

Zalatnay Cini – egzotikus kelet-európai világsztár-jelöltből börtönviselt, beteg nő

Zalatnay kivetette az implantátumot, mondván ma már nem a külső, hanem a belső számára a legfontosabb

Zalatnay kivetette az implantátumot, mondván ma már nem a külső, hanem a belső számára a legfontosabb

Lista (min ment keresztül a sztár):

gyámság: –
elvonókúra: –
táplálkozási zavar: –
pszichiátriai kezelés: +
börtön: +
——————————
5/2

FENT:

Cini a hatvanas évek megasztárja volt, egy tehetségkutató versenyen bukkant fel, hamarosan a kor legnépszerűbb énekesnői közé emelkedett. A vasfüggöny ellenére az egész világot bejárta, még Angliában is adott ki lemezt, sőt: a Bee Gees frontembere, Maurice kérte meg a kezét. Felületes haveri viszonyba keveredett egy sor világsztárral, némelyekkel még rövid románca is volt: Jimi Hendrix, Mick Jagger, Paul McCartney, Ray Philips, no de a magyar hírességek közül is lelkesen szedte a skalpokat Révész Sándoron át Freinreisz Kareszen keresztül Chrudinák Alajosig. Világszerte egzotikus kelet-európai énekesnőnek tartották világszerte, sokáig úgy tűnt, Cini lesz az első magyar világsztár. A hatvanas-hetvenes években trendteremtő volt: ő hozta be a cowboycsizmát és a miniszoknyát, a janis joplinos énekstílust, számos sláger és sikerkönyv fémjelzi nevét a nyolcvanas évekig.

LENT:

Mindig is filigrán, formás nő volt Cini, a pasik bomlottak érte (lásd feljebb), egy új szerelem miatt viszont óriásira pumpáltatta melleit, kétes üzletekbe keveredett. Harmadik férjével tévéműsorokat kezdtek gyártani, vállalkozásuk azonban hamar csődbe ment: pénzügyi és gazdasági problémáik miatt – vagyis fehérgalléros bűncselekményekért – a bíróság három évi szabadságvesztésre ítélte 2004-ben. A börtönben Cini egészen megtört, ráadásul több komoly betegség is megtámadta szervezetét. Jó magaviselet miatt két év után szabadult, odakint csak lánya várta, ma is társ nélkül él. A szilikon-implantátumokat kiműttette testéből, visszafogott életet él, ritkán lép fel, jubileumi koncertjét legutóbb betegség miatt kellett elhalasztania. Pedig szüksége lenne Cininek a pénzre, hiszen a mai napig milliós tartozások nyomják vállát.


Antal Imre – az ország hangja, aki az utolsó időkben már beszélni se tudott

Állítólag volt, hogy ennivalóra sem tellett Antal Imrének az utolsó években

Állítólag volt, hogy ennivalóra sem tellett Antal Imrének az utolsó években

Lista (min ment keresztül a sztár):

gyámság: –
elvonókúra: – (periodikus alkoholproblémái akadtak)
táplálkozási zavar: –
pszichiátriai kezelés: +
börtön: –
——————————
5/1

FENT:

Az ország legismertebb műsorvezetője és humoristája ígéretes zongoristatehetségként a hatvanas években körbeutazta a világot, több nemzetközi zenei díjat gyűjtött be ezekben az időkben. Szép karrier várt rá zongoraművészként, jobb kezének ujjait azonban ízületi gyulladásból eredő görcs kezdte gyötörni, így hosszabb dilemma és önmarcangolás után a tévéképernyőn kötött ki: Első műsora egy „házaspárbaj” volt, melynek debütálása hatalmas sikert aratott, így megkapta a Halló fiúk, halló lányok! című ifjúsági show vezetését is. Hosszú ideig vezette Vitray Tamással közösen a szilveszteri műsorokat, aztán 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb műsora, a Szeszélyes évszakok, amelyet eleinte Kudlik Júliával közösen vezetett. Antal Imrét mindenki ismerte és szerette.

LENT:

Krónikus ízületi fájdalmai mellett személyes drámáját a vele közös háztartásban lakó édesanyjának halála tetézte: lelkiállapota megrendült, betegségek gyötörték, trombózist kapott, orra eldeformálódott. A Szeszélyes évszakok gyártója, a Szféra TV segített a művészen, speciális műtéttel új orrot kapott, ami visszaadta életkedvét. Ekkor azonban a Magyar Televízió hirtelen levette műsoráról legnépszerűbb produkcióját, s Antal munka nélkül maradt. Feltűntek a hamis barátok és pártfogók, de a műsorvezető ideje legnagyobb részét magányosan töltötte aprócska panellakásában, gyakran megesett, hogy pénzt sem kapott fellépéseiért. Hosszú időre megfeledkeztek róla, magányosan és számkivetetten élt, utolsó stádiumos nagybeteg képei újságok címlapjára kerültek, sokszor nyúlt maga is a pohár után (szerencsére elvonókúrára nemvolt szükség). “Mindenki Imruskáját” egész Magyarország gyászolta, mégis sokan állítják, hogy az idős, beteg, magányos és kimondottan nehéz anyagi körülmények között tengődő művész számára megváltás volt a halál.

További sztárok és ismert emberek, akik óriási siker és hírverés után buktak a magány, a depresszió és a pénztelenség sötét kútjába: Radics Péter, Paudits Béla, Judy Garland, Albert Györgyi, Elvis Presley… és a sor sajnos végtelen.

[poll=1051]

Reklámok

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: