Aktuális

Régi írások

Tartalom

Még régebbi leletek…

Az elveszett évek
(1996 – 1999)

Bevezetés

Volt öt év az életemben, amikor egyáltalán nem írtam. Tizennyolc és huszonhárom éves korom között letettem a lantot.- maximum esszéket írtam az egyetemen. A “szépirodalomhoz” nem éreztem elég szépnek magamat. Aztán persze rájöttem, hogy számomra az írás – most jön a közhely – életforma, s egyben a legtisztább út önmagamhoz. Nincs mese, írni kell.

A legkárosabb dolog, amikor a nagyság felé való törekvés csírájában fojtja el a teremtés folyamatát, mert “semmi nem elég jó” elvárásainkhoz mérten. Soha többet nem akarok ebbe a hibába esni.

Az elmúlt években szinte mindent az “asztalfióknak” írtam. Nem tudom, érdekel-e mást. Már ha az asztalfiókot egyáltalán érdekli.

Miért közlöm őket mégis? Egyrészt azért, mert a barátok, ismerősök és mindazok, akik együtt nőttek fel velem, talán mégis csak örülnének egy kis nosztalgiának. Másrészt pedig azért, mert bár ugyan nem vagyok elragadtatva ezen régi művek minden egyes sorától (pláne, mivel akkoriban még nem voltam jó barátságban a Microsoft Word-del -> mindenhol az eredeti, szerkesztetlen változatokat láthatod), azért bizonyos színtű közlési vágy él bennem. És hát nem utolsósorban, így teljes a kép… vagyis az én kis fejlődéstörténetem.

Az “elveszett” öt évvel.

***

És mégis, mit találsz ebben a szekcióban? Három humoros sorozatot, két komolyabbat, és egy hosszabb lélegzetvételű irományt, ami tulajdonképpen egy könyv, 1999-ből. Mocskos hosszú, nem borzalmasan rossz, de erősen szerkesztetlen. Csak erős idegzetűeknek. A többi írás 1996 vége és 1998 között keletkezett. Mindegyik sorzat két-három, illetve öt-hat kis karcolatból áll. Jó szórakozást!

Bővebben erről itt: Vadházasság

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. A lúzer júzerségéről, avagy internet-penetráció a magyar bölcsészek körében « Vergiftet - Eszter’s Offtopic

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt szereti: