Aktuális

Iroda-lom

Azon belül kisepikai műfajok, főként karcolat, humoreszk, kroki.Vagy ahogy vesszük.

2010 után

Frissebb szösszenetek tartalomjegyzéke – katt!

2009

2008

Kacag a tojásban panírozott csirke a lábasban, vele nevetnek a gömbölyű hagymafejek az asztalon. Az ínycsiklandó amáti ebéd illata kacér táncba fog a szikrázó napsütéssel, zajos és szagos az öröm, a viszontlátás öröme. A nagyszobában, a kanapé fölött halhatatlanságba merevedett ősz hajú férfi figyeli a forgatagot, tekintetében ott az egész mocskos, szennyes huszadik század, és egy csipetnyi huncutság – ezt az egyet nem vette el tőle a történelem. És ott van benne a mi tekintetünk is, az állunk és az orrunk – a múltunk a jövője.

2007

Ferenc magas, szikár, bajuszos férfi volt, az ötvenes éveiben járhatott talán. Értelmes szemei voltak, egy örökké zúgó monstrum mögött, állva dolgozott. Egymagában. Sajnáltuk.

Šárka egy olcsó kerti széken ül, lehunyt szemekkel várja, hogy a sárkánytetoválást viselő kezek az utolsó tincseket is hajába fonják. Én előtte állok, csendben figyelem, ahogy a rövid szőke haj hosszú, bongyor fürtökké változik.

Az ember belefárad az állandó feszített koncentrálásba, pláne, ha egész éjjel szlovén sört ivott. Úgy gondoltam, ledőlők egy kicsit az esti parti előtt, aztán megcsináltatom a házi feladatot a portással vagy a konyhásnénivel, és haptákba vágom magamat az éjszakai műszakra. Már épp a fejem tetejére húztam volna a takarót, amikor a fölöttem lévő ágyról leszólt egy hang, mint mennyből az isten. Hogy mit, azt nem tudom, de azonnal feltűnt, hogy valami nem stimmel. „Lehet, hogy nem a saját szobámban volnék?” – kérdeztem.

Kapcsolatunk már a legforróbb hőfokon tombolt, amikor az úriember udvariasan megkérdezte, kaphatna-e egy kis mintát Dominika Nikita szeméremszőrzetéből, azon egyszerű oknál fogva, hogy „szeretné tudni, mibe megy bele”. Szűzleányi szemérem ide vagy oda, egy komoly szándékkal rendelkező, udvarias gentleman ilyesfajta őszinte érdeklődése természetes, s mint olyan, vissza nem utasítható… a probléma nem is elvi síkon fogalmazódott meg. A valódi gondot az a tény okozta, hogy barátnőmmel mindketten sötét hajúak voltunk már akkor is – ezzel szemben Dominika Nikita szőke. Mit volt mit tenni, a szükség bizony nagy úr, ráfanyalodtunk Garnéla barátnőm Liza nevű rottweilerének szemöldökére, melyet aztán göndörítőhabbal segítettünk a megfelelő állag felvételéhez.

Kedves idegen, legszívesebben a meztelen hátadra fröcskölném minden tudásomat, hurcold csak szét a nagyvilágban, mint a pestist vagy az ebolát; terjeszd a vírusom nyállal, váladékkal, húggyal!

Nem utál, nem haragszik rám. Egyszerűen csak úgy viszonyul hozzám, mintha furcsa, ám ártalmatlan kis rovarkezdemény lennék. Az a fajta temetőbogár, aki mindenhol beeszi magát a márvány közé – vagy a kislégy, aki pár órácskára a nyári nagy melegben az ablak közé szorul. Bántani nem akar, mert ő érzékeny értelmiségi hosszú és bonyolult szavakkal elméjében, ezért inkább fagyos eleganciával néz keresztül rajtam. Kimért és korrekt, valahányszor a környezet kívánalma kontaktust forszíroz kettőnkre. Aztán tovább áll és örökre elfelejt, s csak én őrzöm magamban a rovarság emlékét még pár esztendeig.

Utoljára

Kis kék köpenyben fürdött a fényben, kopaszon
Negyvenöt kiló volt és epret vittünk neki, februárban
Másnap üres volt az ágya, bontatlan zacskó eper a polcon

Szerelem

Szelíd lány volt, éjjel arról álmodott,
hogy Ő majd a gondolataiba szeret bele nagyon
“Nyilván csak gumival hajlandó” – gondolta a srác, és tovaballagott.

2 visszakövetés / visszajelzés

  1. Gondolattolvajok – már megint posztot loptak tőlem | Vergiftet – Eszter's Offtopic
  2. Gépház üzen: újítások a blogon… és megtudok MINDENT rólatok | Vergiftet – Eszter's Offtopic

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt szereti: