Aktuális

Kikkel találkozhatunk az éjszakában?

A fiúk a héten nem a bányában, hanem a VOLT fesztiválon dolgoznak, ezért az utóbbi pár napban egyedül maradtunk a csajokkal a szerkesztőségben. Igen, csajokkal, így többesszámban, miután múlt héten örvendetes gyarapodás történt a mi házunk táján: gyakornokot küldött nekünk a Gondviselés, méghozzá csöppet sem amatőrt, sőt.  (Mondhatnánk ilyenkor, hogy az isten fizesse meg, de már azzal is megelégednénk, ha az anyacég megtenné, ugye).

sex_on_the_beachSzóval nőuralom lett minálunk, és persze mindez ahhoz vezetett, hogy a csütörtököt közös koktél-partyval zártuk (istenem, milyen picsásan hangzik, pedig esküszöm, maga az aktus nem volt az). Sosem voltam az a koktélos alkat – kivéve persze, ha ingyen van, akkor viszont annál inkább: ismerjük ugye Kiss János esetét az ominózus Móricz-novellából –  egy jó sör többet ér a  méregdrága piáknál… de ez most és így, ebben a kontextusban kellett, ránk fért.

A vicces az, hogy a végén a Deák felé jövet annyira rápörögtünk a rég nem ízlelt éjszakai alter-fílingre, hogy megálltunk a Gödörnél egy kis meghitt asztal fölé görnyedésre. Óriási tömeg, elképesztő fazonok mindenütt – ekkor, a vacak rozéfröccs fölött jött az isteni sugallat, hogy bizony kéne csinálni egy jófajta skatulyázós cikket az éjszakai életben előforduló faszitípusokról – pláne, mivel délután mindketten 100 százalékot teljesítettünk a Facebook “mennyire jól ismered a férfiakat” tesztjén. Mert sztereotipizálni jó, még ha a valóságban az ahány-ember-annyiféle elv is érvényesül, és mert valójában egy pasi vagyok, akit női testbe zártak, és kétségbeesetten szeretne néha csaj lenni.

No nézzük, mire jutottunk a kempingasztal melletti kötetlen hajnali brainstorming alkalmával:

  • A falu bikája, akinek legjobb barátja a zselé és a kigombolt ing

machoMucsajpuszta délceg lovagja maroknyi zselével hajában a party-objektum központi szegletében áll, kezét lezserül zsebében nyugtatja, lazán stíröli a csajokat a pult mellett, bázishoz közel. Mozgása sajátos: először a medencecsontját tolja előre, karjait törzsétől tisztes távolban helyezi el, hadd látszódjon szálkás felsőteste. Fehér ingben feszít, az első négy gomb lehajtva, szőrtelen mellkasa gömböcskésre gyúrt idomokat sejtet. Beszéde rágózós, lezser, nem kedveli a sok rizsát, a márkás holmit és a vodkaredbullt annál inkább. Jellemző szófordulatok: bébi, gyúrni, megcsinálom, itt a kocsim (ő az, aki kisóvodás korában követet küld “tetszel a haveromnak” szövegezéssel).

  • Ásványvízivó kopasz gorilla, aki nem csak friss levegőt szív

gorillaAz alfahím, akinek deltás idomait anabolikus szteroidok formálják és önbizalmát szintetikus anyagok tuningolják: szigorúan nonfiguratív tetkó, napbarnított bőr, rekedtes hang, háromszögalakú felsőtest. Lassan, tűnődve sétál, mintha mindig bélsárdarabkák ékesítenék alsóneműjét, a pultnál kizárólag ásványvizet iszik, mivel a mosdóban a kelleténél gyakrabban púderozza az orrát, hogy friss maradjon zárásig – elvégre többnyire ő a kidobóember biztonsági munkatárs, ugye. Soha ne szídd a mutterját, mert a végletekig családcentrikus. Jellemző szófordulatok: na-mi-van-beszótá’, mivan, na-gyere-csak-ide-ha-mersz, anyag, szitu van, tré, fizetem-a-piád nyugi.

  • Elvont alterjóska, aki megfejti az élet értelmét

metalosTermészetes élőhelye az underground és földszagú klubvilág, a picit harmadvonalas vidéki fesztiválok. Ide tartozik a szimatszatyros, metálpólós headbanger alfaj, az Utánam, srácok című hetvenes évekbeli ifjúsági film után sztájlingolt indie-britpop arcok, valamint a mezei kiskócos bölcsészek is, akik úgy tudnak beszélni az élet értelméről reggel nyolckor a hetes busz megállójában, hogy maguk sem értik, amit mondanak. Léggitároznak, van kempingszékjük a sátorhoz, stoppolnak, ha kell. Súlyosabb esetben verseket is írnak, sok-sok gyertyával és érzemmel a kínrímvezérelt mondatok végén. Vigyázat, öt sörtől érzelmes lesz és komoly kapcsolatot akar. Szótár: zúzni, eladta magát, már nem a régi, trú, track, album.

  • Az eltévedt geek, aki nőt csak jpg-ben lát

geekZömében rpg-oldalakon ismerkedik az online fantasy gémeken szocializálódott eltévedt geek, a fórumvilág fix megmondóembere.  Nőt még csak jpg-ben látott, billentyűzete szuperéles, nyelve csetlőbotló, komplexusai bőségesek. Sokat okoskodik, a tettek mezejére csak ritkán lép, a csajozás elméleti csínját-bínját azonban tökéletesen ismeri. Kedveli a hosszú és bonyolult jövevényszavakat és idegen kifejezéseket, de úgyse érted mit mond, hiszen rendszerint motyog, dadog, tikkel és elharapja a mondatok végét.

  •  A beszólós-csajozós, akinek mindig muszáj frappánsat mondania

beszólósŐ az, aki nem tud úgy elhaladni nőnemű egyed mellett, hogy ne tegye szóvá: “isteniek a lábaid”, “jók a melleid”, otrombább esetben durvább szövegkörnyezetbe ágyazva mindezt – pláne haverok előtt, ocsmány röhögéssel kísérve. A bunkóbb fajta szórakozóhelyen mögéd áll, simogat, dörgölőzik, gátlástalanul taperol, mert úgy érzi, megteheti, a bulizó nőstény szabad préda, míg asszonyállat élete a Kinder-Kirche-Küche hármas köré szerveződik. Szereti pörgetni a kulcsát, szívesen demonstrálja, ki ő, mije van és mit ért el, még italt is fizet, ha horogra akadt valami echte plázabitch.

  • Az instant lovag, akinek “nem arra kellenél”

herceg_fehér_lovonHúsz perce csevegtek, te már lépnél, ő azonban még legutóbbi nagy csalódását ecseteli szívszaggató részletességgel, amit később úgy nyugtáz, milyen jót beszélgettetek. Bárkire rákattan, aki szóba áll vele, lehetsz mosdatlan, büdös, leszanált féllábú cigányasszony, az instant lovag pár ital után Élete Egyetlen Szerelmét látja benned akkor is, ha a megélénkülő északi szél a beszélgetés egyetlen témája. Kedvelt szófordulatok: tudod-hogy-én-nem-vagyok-olyan, nekem-tényleg-nem-csak-arra-kellenél (más kérdés, hogy még ő se tudja, mire), mi-ketten-megpróbálhatnánk-együtt, úgysem-vennéd-fel-a-telefont-holnap, gyere-velem-Olaszországba-lakókocsival.

  • Figyelem, itt csak a listának van vége!

És persze akad még további négymilliárd férfiegyed, akik nélkül azt sem tudnánk, hova legyünk, mi nők, mert hiszen szeretjük őket szerelemmel, szeretettel, barátsággal, vággyal, tisztelettel – és ahogy csak lehet azokat a pasikat, akik az életben körülvesznek minket… még ha szeretünk is csipkelődni velük néhanapján, egy-egy rozéfröccs mellett a Gödör Klub kertjében, pikáns beszólások tengerében.

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

16 hozzászólás Kikkel találkozhatunk az éjszakában? bejegyzéshez

  1. Túl szerény. Ebbe sehol se férek bele, pedig nagyon szeretnék.

  2. No és az utolsó bekezdés? :D

  3. biankajournal // július 4, 2009 - 05:33 // Válasz

    hát ez haláli..
    Eszti, mondtam már h imádunk? :)

    ezen az estén mindegyik alfaj delikvense bepróbálkozott legalább? :P
    vagy csak csendes megfigyelést folytattatok..

  4. Köszönjük, Drága Eszter! :D

    Vége a több éves, kamaszkorunk óta tartó én- és útkeresésnek. Most már könnyedén kiváaszthajuk, kik-mik vagyunk. :)

    A “szarzenére” vonagló csűrhét alaptalanul lenéző, álértelmiségi, kreditvadász, galléros főiskolást megemlíthetted volna, kiknek a kedvenc szövege: “a monarchia idején még volt elegancia az emberekben”… “a mai korból kivesztek az értékek”…
    Az is igaz, hogy ezek az emberek nem annyira női társaságban figyelhetőek meg (ők nem csajoznak csak úgy, tanszéken belül szaporodnak), hanem valamiért olyan fickókkal haverkodnak, akiket általában nem érdekel a szövegük.

    • Tényleg, jól mondod. Bár tényleg nem találkozni velük.

      Egyébként jön hamarosan a női változat is, a szűzribanctól a pénzhajhász nagy nőig, szóval… a csajok is megkapják!

  5. Kihagyatad azt a férfit, akinek azért kell hülyíteni négy csajt egyszerre, mert olyan hatalmas szeretet és jóság van benne, hogy azt egy nőre nem meri rázúdítani, mert még belehalna.:DDDDD Ez a világ legnagyobb swindlerdumája, amit eddig hallottam.

  6. Háááááát Eszter, ez óriási:)

    Többször meg kellett állnom olvasás közben, hogy kellően szétröhögjem az agyam, mivel minden típusban ráismertem pár emberkére:):)

  7. És az a pasi, aki odavan érted, csak épp most nem áll készen egy kapcsolatra,
    És aki sosme volt még szerelmes? :D

  8. Kimaradt a leggusztustalanabb változat: ötven plusz, erősen ittas úriember, aki zsenge husira vadászik, és átlátszó “gyere fel hozzám, van csirkepöri” szintű szövegekkel mászik az ember pofájába :P az ilyeneket halomra gyilkolnám, főleg ha veszik a bátorságot, hogy odasunyuljanak az emberhez

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. Mikor mész má’ férjhe’ jányom? « Post Yourself

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .