Aktuális

A HIV-pozitív, meleg szingli apa lombikjának margójára…

Nagy port kavart, hogy egy HIV-pozitív, egyedülálló, meleg, 47 éves brit férfi – tehát semmi esetre sem a nagykönyvben megírtak szerinti ideális szülőjelölt – nemrég petesejt donor és béranya segítségével ikerlányok édesapjává válhatott.

A tudomány ma már csodákra képes: bárki anyává, apává válhat. Helyesebben szólva: bárki, aki megengedheti magának a különféle segítő eljárásokat. Ám vajon jól van ez így?

Istent játszunk?

Sokakban már az is ellenérzést kelt, ha 45 éven felüliek vállalnak utódot, egy széles réteg pedig a meleg párok gyermekvállalási jogát is kétségbe vonja (mintha a szexuális orientációnak bármi köze is volna a szülői alkalmassághoz). És az egyedülállóknak – pláne, ha férfi az illető – végképp nem örülnek a védőnői szobákban…

Ráadásul itt még annak is megvolt a veszélye, hogy a kicsik is HIV-pozitívak lesznek (ez utóbbi szerencsére nem így történt). Az eljárás mindemellett több, mint 30 millió forintnyi összeget emésztett fel, így természetesen megjelentek azok a vélemények is, miszerint Antonio Marsocci ezt a pénzt akár árvák megsegítésére is fordíthatta volna…

A cikk a megjelenés eredeti helyén, itt olvasható tovább…

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.