Aktuális

Bántalmazott férfiak, akiket kigúnyol a környezetük

“Eljött az a pont, amikor már szólni is alig mertem, mert rettegtem, hogy rossz hangulatban találom, és egyszerűen nekem esik. A legrosszabb mégis az volt, hogy senkivel sem tudtam beszélni a problémámról.” Zoli története.

Zoli hat évig élt bántalmazó kapcsolatban. Igen, jól olvastátok: férfi is lehet áldozat. Az Ökumenikus Segélyszervezet online programjában, amely a bántalmazó kapcsolatból menekülőket segíti, a jelentkezők mintegy 8-10 százaléka férfi. Miskolci tagszervezetüknél az abúzertől rettegők nagyjából 20 százaléka nő elől menekül, Zoli tehát nincs egyedül a problémájával.

A problémával, amiről ritkán és keveset beszélünk, és amit az érintett férfiak sokszor jobban szégyellnek, mint női sorstársaik… Holott egyik nemnek sem volna szabad magát okolnia, ha bántalmazó kapcsolatban találja magát.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

 

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.