Aktuális

Csisztu Zsuzsa és a fiatal influenszer vitája: követők kontra értékek

Két nő cicaharca vagy összetett generációs konfliktus? Intellektuális és morális határvédés, vagy a tapasztalatlanabb, védtelenebb támadása? Csisztu Zsuzsa és a fiatal influenszer vitája több kérdést is felvet.

A történet az elmúlt napokban bejárta a médiát: Csisztu Zsuzsa egykori tornászbajnok és műsorvezető egy reggeli televíziós műsorban beszélgetett egy 18 éves, magát influenszernek nevező lánnyal. Farkas Timi arról ismert, hogy 215 ezer követője van: az Instagramon az életét, a ruháit, a sminkjét mutatja be, a YouTube-on pedig a véleményét mondja el a világ dolgairól. Főként tinik rajonganak érte, akik példaképként tekintenek rá.

Csisztu élesen bírálta a fiatal lányt: “Ha te ennyi emberre hatsz, akkor neked felelősséged is van. Azt kell közvetíteni, hogy igenis, egy fiatal lánynak nem állhat abból az élete, hogy sminkel, jobbra megy, balra megy, hanem tanul és képzi magát.” Azt is hozzátette: az a minimum, hogy a kamaszlány leérettségizik.

Később Csisztu saját oldalán is feltette a kérdést: “Lehet-e példakép és követendő példa csak azért valaki, mert megszületett és létezik?” Szerinte kritikája a tartalom nélküli ürességről szólt, arról, hogy “Ez hosszú távon igenis káros a személyiségfejlődésre, mindegy, milyen korban van valaki.”

A folytatás az eredeti megjelenés helyén olvasható…

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.