Aktuális

Gyerekmentesség: konstruktív mozgalom is lehetne, gyűlölködés nélkül!

Terjednek a Facebookon a gyerekmentes csoportok, oldalak. A legnagyobbnak itthon több, mint tízezer követője van – és egészen ijesztő megnyilvánulásai. Ám kezdjük a jelenség konstruktív részével!

A mozgalomnak – mert itt bizony erről van szó – számos pozitív vonulata van.

1. Fogadjuk el, hogy nem mindenki akar gyereket!

Valóban, a tudatos gyermekteleneket (vagyis akik nem terveznek utódot) sokszor elítélik, önzőnek bélyegzik, dacára annak, hogy a túlnépesedés létező globális probléma, és mindenkinek joga van dönteni a saját életéről. Nem ritka, hogy az elhatározásukat bagatellizálják, kinevetik őket, hogy egy napon biztos benő majd a fejük lágya.

Esetleg azzal riogatják őket, hogy utólag majd megbánják a döntésüket, amikor “már késő lesz”. Ha nők, pláne gyakran találkoznak a diszkrimináció számos formájával – éppen ezért örvendetes, hogy végre kampány épül a tudatos gyermektelenség valós alternatívaként történő elfogadása köré.

A cikk folytatása a megjelenés eredeti helyén olvasható…

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.