Aktuális

A részeg elme 15 mocskos, sötét hazugsága

(DISCLAIMER: Minden egyezés a valósággal persze csak a véletlen műve. Elhatárolódom. Én ilyet sohase.)

“Céges buli? Jól van, menjen az a karaoke, végül is tök jól énekelek!”

20:35 – hú de ciki, karaoke. 22:40 – hú de ciki, karaoke, de legalább vicces… táncoljunk rá egy kicsit. 03:12 – nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozzzááááás…

“Most menő vagyok. Jól táncolok, van ám stílusom!”

Azért ha fotók is készülnek az eseményről, másnapra átgondolja ezt egy kicsit az ember.

“Klassz ez a smink, és elég a kirakatüveg, hogy megigazítsam.”

Hát igen, aztán persze előbb-utóbb kiderül, hogy hoppá… köldökig folyt a tus.

“Ideje elígérkezni. Tizenöt-húsz programra. Biztos fogok rá emlékezni. És nem bánom meg.”

Hát, biztos. Ááá, nem… soha.

“Elfelejtettem volna, hogy milliomos vagyok? Hé, a következő kör az enyém, emberek!”

Erre gyakran akkor kerül sor, amikor már mindenki menne haza, de te még pörögnél egy sort. Vagy sört.

“Muszáj felvenni a kapcsolatot az exszel. Bizonyára gondol még rám.”

Az a bizonyos SMS, amit mindenki elküldött már életében legalább egyszer.  És amit persze nem kellett volna.

“Eljött az idő, hogy megnézzem az ex facebookját három évvel ezelőttről, amikor még együtt voltunk”…

…és sírj egy jót, netán káromkodj. Vagy csak rezignáltan nyugtázd, hogy élhetetlen lény vagy, és egyébként sincs értelme semminek sem az ég adta világon. A következő állomás: szomorú dalok, repeaten, hajnalig. (Ha nincs éppen ex, aki fájna, akkor bizonyára találsz egyéb indokot is az önkínz melankolikus introspekcióra.)

“Egész vonzó ez a hogyishívják… persze nem azért, mert ittam már.”

Abszurd, hogy a szesz hogy fel tudja pörgetni a libidót. Teljesen indokolatlan esetekben is.

“Ha ordítok, mint a sakál, bizonyára okosabbakat mondok, és jobban is figyelnek rám.”

Ez sajnos egy nagyon gyakori tévhit. A részeg elme ócska hazugsága, hogy felverd a szomszédokat.

“Ez a feles még simán befér. Menni fog.”

Sose felejtem el, amikor a Voodooban tíz évvel ezelőtt az éjjelnappaliban vettük meg a partydrinket, ahol reszkető kezű alkoholista csepeli munkások döntötték magukba a feleseket kis üvegcsékből, amint eret festett az égre a rózsaujjú hajnal. Mi is kértünk egy rumot, amíg vártuk a hévet haza, s én undorodva emeltem a számhoz a hetvenforintos italt. Mire a boltos: “menni fog az magának, érzem magában a potenciált!”… Ezt azóta is gyakran emlegetjük, pedig ma már akkor sem innék ilyesmit, ha nekem fizetnének érte.

“Figyu, muszáj most azonnal pizzához jutni. Ez a legfontosabb küldetés ebben a pillanatban a világon.”

Azonnal, különben #mindmeghalunk.

“Milyen jó poén – extrém sport, höhö – ellopni ezt az izét…”

Kedves HírTV,  na jó, csak egyetlen egyszer. És csak egy kocka csokoládét, a pénztár mellől. Nagyon fiatal voltam, szilveszter volt. Nem vették észre.

“Most jött el az idő, hogy politizáljunk egy jót, és megváltsuk a világot.”

Ez a fázis természetesen nem csak akkor jön el, amikor az elvtársaiddal sörözöl épp, hanem azokban az esetekben is beköszönt sajnos, amikor egészen más világnézetű emberek körében poharazgatsz.

“Jé, egy vadidegen a buszon. Nyilván minden vágya, hogy filozofáljunk egy jót.”

Hát már hogynepersze. Nyilván. Közvetlenül politizálás után.

“Jó nagy kocsi, senki se ül benne. Igazán nem gáz, ha pisilünk mögötte egyet.”

És igen, a férfiaknak ez is tök könnyen megy. Demszkynek is, csak őt tetten érték. Mi lányok miért ne guggolhatnánk le, ha muszáj? Na, épp ott egy kisteherautó, senki se fogja látni… Ja, jó estét kívánok…

Kihagytam valamit? A BuzzFeed említ mást is…


ps.: +1 “Asszem, ez életem főműve.”

“Jé, írtam volna valamit tegnap hajnalban? És publikáltam is…? Basszus, mi ez az érzelgős közhelygyűjtemény???! Soha többé nem iszom egy kortyot sem!!!”

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

21 hozzászólás A részeg elme 15 mocskos, sötét hazugsága bejegyzéshez

  1. Hehe :) sőt bruhaha :) :) bár sajna ilyenkor mindig rájövök, hogy ifjan és ropogósan sem éltem eléggé társadalmi életet és sírni fogok még emiatt a halálos ágyamon. (Ezt már az ablakba kívül kikötős hányószacskós posztnál is megállapítottam régesrég)
    Honnan szeded a remek gifeket? Gyűjteményed van és úgy spájzolgatod el őket poszt-ötletek mentén, amíg beérnek?

    • Mesebeli Kerek Erdő // augusztus 25, 2015 - 09:05 // Válasz

      Milyen ablakba kikötős hányószacskó? Úgy érzem, lemaradtam valamiről:)

      Munkatársak előtti szétcsúszás, karaoke, lépcsőn lehuppanás tűsarkakon, részegen bőgés, kaputelefon kód elfelejtés, stb. ügyében nincs tapasztalatom:D

    • Az ablakba kikötött zacsi sztorija itt olvasható, warning: sokkoló!: https://barokeszter.hu/2013/10/01/7-jel-hogy-ordasmod-berugtal/ :D

      Gifek? BuzzFeedről, BoredPandáról meg a többi ilyen izéről, és ha látok valami vicceset, rögtön lementem a releváns mappában. (A régi gépen maradt egy csomó, még át kell menekíteni őket.)

      • Mesebeli Kerek Erdő // augusztus 25, 2015 - 10:47 // Válasz

        Elolvastam, köszi! :)
        Jaj, hát mit is mondhatnék…Bizonyos kor (és élettapasztalat) után az ember rendelkezik aranyos, ciki, kínos és vállalhatatlan történetekkel és emlékekkel, emléknyomokkal.
        És tartok tőle, hogy eljön az az idő is, amikor már nem illik ilyenekből újabbakra szert tenni.
        Ez stimmt vagy csak korlátolt vagyok?:)

        • Nem tudatos döntés, csak már az elmúlt években nem alakult így. Kevesebb idő, több felelősség, árnyaltabb önismeret alkoholfronton. (Egyszerűen tudja az ember, mi mikor hogyan hat, és meddig akar menni.) Azt nem tudom, hogy mi illik, mi nem. :)

      • (A zacsira ráfaragtam, mert elolvastam megint oszt törülgettem a könnyeimet a röhögéstől a monitor mögé bújva.)

  2. Azé’ a buzzfeedes +4 se rossz. :)
    De a te interpretációdban jobb.

  3. Csak akkor érdemes így inni, ha körülötted mindenki iszik :) az én ablakomat végighányták, húúú, de jó, hogy csukva volt éjjelre :D Aztán reggel megjelent két bűnbánó felső lakó vödörrel, hogy ők lemossák. Nem tudom, hogy csinálták, még a földszinti lakó is kapott, ő verte ki a hisztit. Én megvártam volna, míg lemossa az eső, akkoriban nem (sem) voltam házitündér, ablakpucolás csak évi kétszer, akármi van.
    De ez a zacskó…figyelmes férj mellém rakta a gyerek homokozóvödrét, reggel láttam meg :) Biztos, ami biztos. Ki kellene már nőni a piálást ennyi idősen.

    • Haha, ez szép! :D

      Két tragédia van ezen a fronton:
      a, ha mindenki iszik, csak te nem, és józanul nézed a sok hülyét
      b, ha mindenki józan, csak te nem, és részegen nézed a sok hideg, kimért embert, míg ők röhögnek rajtad, a hülyén. :D

  4. Ez most ugrott elém, és mint agyafúrt INFJ rájöttem, miért maradtak ezek ki nekem :) a 2, 10, 11 sikítva röhögősen ott van:

    http://www.buzzfeed.com/annaborges/brb-im-introverting?utm_term=.ciw024LPEE#.nhKWrawz73

    • Nekem a 6-os és a 13-as van meg nagyon, pedig én csak 45 százalékban vagyok intró. Vagyis majdnem “feles” vagyok, ami ennek a posztnak a koncepciójához is illeszkedik. :D De tényleg, egy 80 százalékos extró kajakra nem érti, miért nem következhet három este egymás után programmal tele: a középsőt legalább részben ki kell hagyni a lelki nyugalmam érdekében. És mekkora szívás, ha pedig az is vonzana amúgy…

      Még egy dolgot tennék bele, ami nálam tipikus: az, amikor egyszerre sokan hívnak, írnak, keresnek, és besokall az ember, és menekülési vágya van. Hiába kedves mindegyik megkeresés, egyszerre sok, hogy mindenki engem akar.

      • Én néha szinte éhezem társaságra, de persze amikor jön, akkor csövestül jön, egymásra torlódva, hogy azt se tudom hogy rendezzem össze :) és bosszankodom, hogy máskor bezzeg.

      • Én a tesztek szerint extrovertált ember lennék, de ha épp dolgozom, akkor heti egy program este bőven elég. Mikor tényleg ki vagyok hajtva, akkor az is sok, tegyük hozzá, hogy én egész nap emberek közt vagyok, ezért aztán amikor lazítok, nem vágyom társaságra. Szünetben belefér heti 2-3 program, de az már azt jelenti, hogy nagyon kimaxoltam a bulizást.

  5. Ellpopni :) A kávéspohár, amiből issza az akkori kedves a kv-t. Hát tetszett neki, na. Rég volt, de már azért kanddátus voltam :D
    Egyemista koromban meg buliból a csokikát.
    Ja, mindkétszer józan voltam mondjuk.

  6. “menni fog az magának, érzem magában a potenciált!” Remélem, legalább egyszer az életben én is hallok még hasonló bíztató szavakat!

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .