Aktuális

Létezik olyan, hogy egyszerre babráltak ki Tibi atyával és Oravecz Nórával?

Lehetséges-e az, hogy az ország egyik legnagyobb kiadója ekkorát hibázik a két legkelendőbbnek számító szerzőjével? Merthogy Oravecz Nórát és Tibi atyát lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy mindkettejük könyve abszolút bestseller. Arra gyanakszom, hogy talán új marketingese van a Librinek, és ezt a fél országot bezengő botrányt közösen, egy jó humbákfalvi pálinka mellett eszelték ki a menedzsmenttel összefogva, miközben Nóri sajátidézetes párnáján dőltek hátra kényelmesen egy hintaágyon.

Tibi atya szerint cenzúra, Oravecz Nóra szerint gyűlöletkeltés

Mi is történt? Megjelent „Tibi atya – Minden napra egy feles” című könyve a Librinél, benne egy kis szösszenet arról, hogy Oravecz Nóra miként tölti napjait pornózással a messzi Humbákfalván, leszbikus felnőttfilmek sztárjaként. A Tibi atya-projekt sosem a polkorrektségről volt híres, de azért röhögni általában lehetett rajta, és egyfajta markáns társadalomkritika is kirajzolódott a vulgaritás mentén. Akárhogy is, ez a fiktív kis sztori nem sikeredett se különösebben viccesre, se pedig kritikusra: inkább akkor már a „személyeskedés” és a „nőgyűlölet” az a két szó, ami eszünkbe jut, ha olvassuk.

Namármost, Oravecz Nóra évek óta a Libri arca, így – saját bevallása szerint – arra kérte a kiadót, hogy „a következő kiadásban ne szerepeljen a neve”, a vezetés viszont úgy döntött, hogy egy az egyben törli a problémás részt a könyvből. Tibi atyák erre egy hosszú, belső ügyeket részletesen tárgyaló posztban panaszolták el a világnak, hogy csak utólag, élesben szembesültek a szerkesztett verzióval, és úgy fogalmaztak, hogy „Oravecz Nóra letiltotta a könyvet a polcokról”. Emiatt ők a jövőben inkább függetlenednének, „cenzúra nélkül” adnák ki műveiket.

A dühös kirohás után – ne feledjük, a fiktív humbákfalvi plébánosnak több mint egymillió követője van a Facebookon – Oravecz Nórát gyalázni kezdte a több ezer Tibi-fan, a blogger pár napra elérhetetlenné is vált. Bihari „Tékasztorik” Viku sajnálatát fejezte ki, hogy „olyan világban élünk, ahol Oravecz Nóra diktálja a feltételeket”, s ezzel képes ellehetetleníteni a „népművelő” aktivizmusáról híres Tibi atyát,  röviddel ezután pedig a kiadó dagályos üzenetben jelezte, hogy „kiáll szerzői mellett”, s „elítéli az uszítást”. Estére kiderült az is, hogy a Libri végül visszaadta Tibi atya szabadságát, hogy a jövőben magánkiadásban jelentethessék meg a könyveiket… addig is elérhető a polcokon a feles-könyv, mintha mi se történt volna, csak épp immár oravecztelenül.

A vicc az, hogy Tibi atyával és Oravecz Nórával is kitolt a „szerzői mellett kiálló” kiadó

Eddig hát a történet, de nézzük, mi van mögötte. Tibi atyának természetesen joga van ahhoz, hogy kritizálja bárki munkásságát. Vitatható, ízléses-e, ha a dolog személyeskedésbe csap át, és a szatíra pornósként ábrázolja a kritizált szerzőt (ez utóbbi egyébként a szexizmussal kapcsolatban is felvet néhány kérdést, Oravecz Nórától függetlenül), viszont Tibi atya mindig is rosszabb volt, mint a South Park, akiknek semmi sem szent, a kiadó nyilván látta a szövegeket, mielőtt a könyv a polcokra került volna.

Ahogyan Tibi atyának joga van a vitriolos társadalomkritikához, amihez Oravecz munkásságának és népszerűségének kritikája is hozzátartozik sajátos stílusában, ugyanúgy Oravecz Nórának is joga van ahhoz, hogy legalább ne a saját kiadójánál töröljék képen egy nagy adag öncélú, személyeskedésbe hajló szexizmussal. Itt ugyanis nem egyszerű véleményközlésről van szó, hanem egy fiktív sztorit adnak el a nevével, amiben őt „rózsaszín felcsatolható dildókkal, kétperces váltásokban rakják seggbe”. “Aki azt kérdezi, hogy ez miért nincs rendben, az BETEG, sőt… helyettesítse be a megalázó, alpári szövegkörnyezetbe a nevem helyére a lánya/barátnője/testvére/vagy az anyja nevét” – zárja a gondolatsort Oravecz nemrég újra élesített Facebook-oldalán.

A napnál is világosabb, hogy a kiadó hibázott. A szövegrész miatt aggódó Tibi atya-csapatot kezdetben megnyugtatták, hogy semmi baj nem lesz a kérdéses jelenettel, majd – mikor kiderült, hogy mégis, merthogy ez nekik maguktól nem tűnt fel – a szerző engedélye nélkül, utólag módosítottak a kiadáson. Ez legalább annyira barbár és etikátlan dolog, mint az, hogy az egész történettel saját régi szerzőjüket – aranytojást tojó tyúkjukat – hozták méltatlan helyzetbe, a mindent elsöprő bevétel reményében. Olyan durva hibáról van szó, hogy arra már nincsenek szavak: kénytelen vagyok visszatérni a kezdőgondolathoz, miszerint ez az egész csak egy merész gerilla-marketing akció, hogy mindkét szerző könyveinek eladásán tuningoljanak még egy kicsit, és hamarosan kiderül, hogy csak poén volt a balhé, és ez igazából már a Kétfarkú Kutyapárt 2018-as kampányának előszele…

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

38 hozzászólás Létezik olyan, hogy egyszerre babráltak ki Tibi atyával és Oravecz Nórával? bejegyzéshez

  1. Valóban, szerintem is generálva volt ez. Sőt, most jelent meg Nóra új könyve, kell egy kicsit turbózni a figyelmen. Bekostolni egy milliós látogatottságú oldal könyvét, jó húzás. Ok. Lesz pár gyűlölködő, de most olyan emberekhez is eljutott Nóra neve, akik eddig nem ismerték.

    Azért durva, hogy két “sztár” lekötötte a hétvégi unalmas időszakot, megvolt a beszédtéma mindenhol. Tőlük hangos minden.

    • Ez a legvalószínűbb, de közben meg még mindig kétesélyes a dolog. Amikor annó az Origónál voltam, és mi csináltuk a Viasat3 egyik valóságshow-jának, a Bár 2.0-nak a háttéroldalát, óriási bukta volt a műsor, magát a szájtot – tényleg szerénytelenség nélkül állíthatom, mert nem az én tehetségemen, hanem a műsor színvonalán múlott – gyakorlatilag többen nézték.

      Namármost, éjjel élő közvetítés ment a neten, és hát hajnalban berúgtak a játékosok, és lement egy markáns cigányozás (“Menj vissza a Gangeszba fürdeni!”), köpködéssel tuningolva. Épp akkor volt egy négerezés a brit Big Bránerban, másnap kijött az első és egyetlen Blikk-címlap, hogy tudniillik olyan szar a nézettség, hogy már cigányozásra fanyalodott a műsor.

      Mire én reggel 9-kor beértem, már állt a bár, mindenki ki volt bukva, ez hogy történhetett meg, és semmit sem volt szabad lekommunikálnom szerkesztőként a csatorna délutáni válságüléséig. Teljesen ki volt akadva mindenki, féltek a következményektől, paffon voltak, nemhogy szándékos nem volt, igyekezték eltussolni az ügyet.

      Azóta tudom, hogy amit mi médiahacknek hiszünk, az nagyon sokszor… hát, hozzánemértés, sajnos, és a véletlenek összjátéka, a kontroll hiánya. Valahányszor médiahacket látok, mindig eszembe jut, hogy mindig ilyen kétesélyes a dolog, és óriási tévedés, hogy pl. minden valóságshow meg van rendezve… francokat, itt a line-producerek a szereplők nevével is gondban voltak. XD XD XD

    • Én is egyik nap pont azt néztem a metrón, milyen érdekes, hogy pont mostanában van oravecznóra könyve is kiplakátolva… :D

  2. Kicsilány // június 6, 2016 - 12:31 // Válasz

    Mindkettôjüket sajnálom (habár Tibi atya már egy ideje nekem sem a szívem csücske, mert valóban túllép néha egy határt amit nem kellene), ugyanakkor hogy ez egy komolyan eltervezett lépés lenne a Libritôl? Nem hiszem. Szerintem csak egyszerû leszaromság eredménye. Beleírtak egy pornòjelenetet, na és? A csapból is ez folyik. Egy ismert személyiséggel, na és? Mindennapos dolog ez is. Valami ilyesmi járhatott talán a fejükben, és késôn kapcsoltak. A szomorú az szerintem, hogy joggal gondolhatják ezt, mert manapság egymás gyalázása tényleg mindennapos. Megértem Nòrát, hogy ki akarta töröltetni a nevét a történetbôl, és nem értem a kiadót, amiért az egész szövegrészt törölte. Talán ez volt az egyszerûbb megoldás?

  3. Még a haveri körben is vitát szült az eset abban az értelemben, hogy sokan állítják, Tibi atya és Oravecz egykutya, mindkettő egyformán kártékony, értéktelen szemét. Én meg úgy véltem/vélem, hogy a suttyó Tibi atyát a rajongói a helyén kezelik és senki nem Tibi atya miatt iszik Magyarországon, míg Oravecz tényleg kártékony – és nem is az ízlésterror miatt, hanem mert megoldást árul, de amit ad, az nem más, mint a rákosoknak kínált b17 vitamin.

    Oravecz egyébként most úgy tesz, mintha ennél a különösen alpári, ordenáré írásnál fogyott volna el nála a cérna, és ezt már azért tényleg nem köteles eltűrni (ebben is van valami), ám az írónő (ahhhh…) gyakorlatilag soha, semmilyen kritikát nem tudott elviselni, legyen az alapos vagy csak poén. Sőt, látható, hogy bármilyen kritika esetén azonnal riadóztatja a rajongótábort, hogy simogassák a lelkecskéjét.

    Olyan nagyon nem sajnálom, nekem volt “vitám” vele, a korrektség, egyenesség nyomokban sincs meg benne.

  4. venagancsos // június 6, 2016 - 13:10 // Válasz

    Már Tibi atya blogposztjánál gyanús volt a dolog, elég egyértelműen úgy nézett ki, hogy a kiadónak súlyos mulasztásai voltak, amikről aztán szépen kievezett azzal, hogy hagyta nyilvánosan egymásnak esni Tibiatyát és Oravecz Nórát, addig is elvoltak a háttérben, nem kellett felelősséget vállalni. Nem tudom, mennyire lehetett ez szándékolt hírverés, de mindenesetre elég jól profitálnak most a felelős kolléga vélt vagy valós hibáiból.

    Ami a leginkább elkeserítő a sztoriban (ugyanezen fogtam a fejem pl a gorillás történetnél is), az a pillanatok alatt befanatizálható tömegek megmozgatása. Hogy másodpercek alatt lehet valamiből ellenséget csinálni, aztán rázúdítani a vérért hörgő csőcseléket. Hogy elenyésző számú embernek jut eszébe megállni és kérdéseket feltenni. Valamelyik Folytassa-filmben volt a jelenet, mikor az indián főnök bemegy a kocsmába, elüvölti magát, hogy “Arany a Medve-pataknál!”, az egész kocsma feláll és kizúdul, majd pár perc múlva visszajön egy fickó, és azt mondja: “Két mérföldet loholtam, mire rájöttem, nincs is a környéken Medve-patak.” Ugyanaz az agyatlan, tudat nélküli hömpölygés.

    Ebből a szempontból Tibi atya és Oravecz Nóra munkásságának értéke is elhanyagolható, bár szvsz a lájkszámaiktól függetlenül kábé azonos értékkel bírnak. (Apukám szokta mondani: amíg lószar van, veréb is van…)

  5. Nem volt ez semmiféle médiahekk, csak sima bénázás. Az igazság meg valahol középen lehet.
    Valószínű a felelős szerkesztő vevő volt erre a könyvre tavaly, átolvasták – vagy legalább átfutották -, azt gondolták, hogy vinni fogják, kis befektetés – nagy nyereség, 1M+ követő, tuti siker.
    Aztán kiadták, elvitték, és jött a visszajelzés, többet között Nórától, aki gondolom kiverte a hisztit, hogy mi, ő mennyit tett a kiadóért, hogy képzelik, bepereli őket, stb stb. A kiadó beijedt, és először gondolom bekamuzták, hogy késik az utánnyomás, meg hitegettég a Tibi atya-csapatot, aztán amikor tovább feszült a dolog, kirúgták a szerkesztőt, és kivették a könyvből a releváns részt, és nem foglalkoztak utánnyomással, meg semmivel, bíztak benne, hogy elhal a dolog. (én abban azért nem vagyok biztos, hogy erről a Tibi atyásokat nem értesítették, de ez mindegy)
    Gondolom a rajongók meg keresték a könyvet, és elfogytak az ígéretek a kiadó részéről, a Tibi-csoportnál meg kiborult a bili, írtak egy túlzó posztot, és kirakták a szennyest, amire Nórát elkezdték támadni a Tibi-rajongók, amitől a kiadó, és aztán Tibi atya is megijedt, és visszavett.

    A kármentés borzasztóan sikerült.

    Ha ez médiahekk lett volna, akkor van hozadéka. Így nem lett több Tibi atya rajongó, Nóra imázsa csak esett az értelmesek szemében, a kiadóé meg nagyon sokat: mi az, hogy beleszerkesztünk egy könyvbe az író tudta nélkül?

    Ez egyedül Tibi atyának hozott pluszt, Nórát aki akarta, ismerte eddig is, de a többség inkább csak szánakozik azon a semmin, amit előállít, Tibi atya meg = szanalmas.hu.

    A kiadó meg elbaltázta. Szerintem ők tényleg elhitték, hogy a mai média nem hozza le ezt.

    • Kezdek félni. Utóbbi időben több emberrel egyetértek olyan témákban, amikben nagyon nem szokunk. Most épp veled is :O A négy lovast nem látta valaki? 666 az égen? Közelg a világvége!

      • De közelg ám! Már majdnem a kapuban van!:)

        Eszter: hidd el, nem volt emögött több, mint amatőrség, meg egy jól kihasznált szellő, amit befogtak a Tibi atyáék a vitorlába.

        Nóra meg… leszerepelt. Ennyi bölcsesség után így kezelni ezt a helyzetet… normális világban neki nem pénzt adnának azért, amit csinál, hanem büntetést.

    • Nyilván félkomoly felvetés, hogy összejátszás volt, de annyira abszurd, hogy ilyen hibát el lehet követni, hogy az ember rögtön gyanakodni kezd. A szürrealitás okán.

      Négy lovas? Hmm?

      • A kérdés hozzám szólt? :D
        Fehér, tűzvörös, fekete és fakó lovon ülnek. A megfejtést rád bízom

  6. Erre nem gondoltam, de tènyleg lehetséges, hogy ezt a fufrus buddha talàlta ki, hogy felkeltse magára a figyelmet.

    Ugyanakkor valòszínûtlen is, mert Tibi atyának sokkal több rajongója van, ès a kritikåt, sèrtegetèseket Nòrika a fentebb említett internetes szupersztàr rajongóitól kapta. A követôinek a száma lecsökkent, Tibiè nôtt a botrány alatt. Ki akarja maga alatt vágni a fàt, ráadásul ennyire? Nem nêzek ki belôle sok agyat, de azèrt ennyire csak nem lehet mår hülye.

    Amùgy Oravecz megêrdemelte már ezt a nagyobb verbälis verêst. Nem fogja fel, hogy mennyire kártèkony amit csinál. Sokkal kàrosabb dolgot mûvel a követôivel, mint Tibi atya a fèl oldalas pornószövegěvel. Nagyon durván aranypor-hintès amit tesz, egyenesen a fanjai szeměbe. Gusztustalan. Egy kicsit sem sajnálom, sôt.

    A Libri pedig ùgy látom vesztett pár ezer olvasót, velem egyetemben. Jaj de szar lehet most a meetingen… :DD

    • Oravecz tényleg nem okés, bár vagy nagyon szerencsés,vagy tényleg ügyes marketinges, mert akárhogy is, remekül megcsinálta magát. Amit üzen, nekem sem érték, de ettől függetlenül elismerem, hogy valamit tud (vagy szerencsés, ahogyan fentebb írtam – szerencse: itt olyan értelemben, hogy elérte, amit szeretett volna).
      Viszont azt mondom, hogyan fogalmazzam meg… szóval, azért azt senkivel sem lehet, hogy pornószövegben szerepeljen, még ha az egy metafora is a szerző szerint, vagy hogy a “munkásságán” kívül személyét is érje támadás, ezt a tibis csapat is leírta, és ez így okés.

      Plusz: nálam mindig felmerül a kérdés, hogy kinek mennyi felelőssége van abban, hogy emberek rajongani kezdenek érte, és kétely nélkül beveszik, amit mond. Kinek a felelőssége? Én tényleg nem tudom.

      • Na, nyilván mi jutott erről eszembe:

        És hát igen, valahogy tényleg ez a dolog lélektana: elhiszik, hogy ő a kiválasztott (hogy ő kiválasztott), mert vágynak rá, el akarják hinni. A legtöbb embernek kellenek ilyen referenciaszemélyek, autoritásfigurák, irányjelzők.

        Hogy az ilyen embernek van-e extra felelőssége? Nem tudom, hiszen ettől még ember marad, nem lesz megváltó. Látja valahogy a világot, elmondja.

        És akkor az a válasz:

        “Hogy menjünk a picsába, uram?”

        • “Hogy az ilyen embernek van-e extra felelőssége?”

          Attól függ, hogy a tevékenységével, a tartalommal, amit nyújt, tényleg őszintén önmagát szeretné-e adni (és akit érdekel, az odafigyel rá).

          Vagy célirányosan a minél több rajongó/lájk (végcélként bevétel) reményében tudatosan olyan tartalmat ad, amiről tudja, hogy nem (feltétlenül) értékes, de sokakat “meg lehet vele nyerni”.

  7. Szerintem mint tudjuk, hogy ebből az egészből Tibi atya már győztesként került ki. Mégpedig azért, mert a Libri, és Oravecz is adott magának egy-egy hatalmas öngólt. A Libri azért, mert állításuk szerint ők kiállnak a szerzőik mellett, noha Tibi atya is ugyanúgy a szerzőjük. Oravecz meg azért, mert az “engedd el” és “tudj megbocsátani, mert nem ér az egész annyit” szövegével ami szinte minden második idézetes párnán és iPhone-tokon szerepel nos, finoman szólva sem aszerint cselekszik. Állítása szerint nem érdeklik a kritikák, mégis ha valakinek nem tetszik a munkássága, kiveri a hisztit. Ezzel a húzással, elég sok követőt vesztett. Inkább hagyta volna a francba az egészet, és nem kellett volna foglalkozni, mégpedig azért, mert akik követik a munkásságát, olvassák a könyveit, nem hiszem, hogy érdekli őket Tibi atya fiktív sztorija.
    A két szerző munkássága közül az egyik inkább kártékony, a másik meg szórakoztató a maga módján. Az előbbi azért kártékony, mert követőinek nagy része a 14 és 25 éves korosztály közé tehető, és szinte mind nőnemű. Ezzel csak az a baj, hogy a hölgy közhelyekkel tarkított “léleksimogató gondolatait” halálosan komolyan veszik, viszont, ha ugyanezeket az anyjuk mondaná, már nem biztos, hogy ennyire tetszene. Ellenben, egy olyan fiatal lánnyal, aki a szakítás túléléséről ad tanácsokat annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem volt még szerelmes. Az önismereti könyvekről nem is beszélve, melyek szintén többet ártanak, mint használnak.
    Véleményem szerint Tibi atya magvas gondolataiban sokszor több értelmet látok, mint Nóra posztjaiban. Igaz, hogy néha átlép egy bizonyos határt, de senkinek nem árt vele, ráadásul itt az a nagy különbség, hogy hiába prédikál az alkoholizmusról, az ő írásait senki sem veszi komolyan, csak nevetnek egyet, és továbbgörgetnek. Akik pedig nem kedvelik az ilyesfajta humort, nem tartoznak a követői közé.

    • Ki más tudna a szakítás túléléséről tanácsokat adni, mint egy olyan fiatal lány aki a saját bevallása szerint nem volt még szerelmes? Ő tud igazán. Megnéztem, 24 éves. Gondolom volt pár pasi az életében, valószínű nem ő hagyta ott mindet, de egy szakítás sem érintette komolyan, hisz nem volt még szerelmes. Tehát könnyen beszél. És vélem, felelőtlenül is. (Sajnálom, nem akarom olvasni a munkásságát, maradok az úgy gondolom szintjén, majd kijavítotok, ha tévedek). Ha az engedd el a fő motívum, akkor nem valószínű, hogy sok szót ejtene a felelősségről, elkövetett hibákról és hasonló lényegtelen dolgokról.

  8. Akkora okos gondolat jutott eszembe, hogy gondoltam itt is megosztom. :) Tehát a baj az, hogy míg O.N. “csak” tömeges elbutulást eredményez, addig Tibi atya következménye a primitív erőszak. És itt most nem az a lényeg, hogy azért mert félreértik, vagy azért mert jól értik. Tehát, számukra az lenne a marketingfogás, ha összefognának, mivel elbutult tömegeket sokkal egyszerűbb primitív erőszakra rávenni. Ha Oravecz Nóra még jobb marketinges szeretne lenni, elszegődne Nóra nővérnek Tibi atya kolos…akarom mondani kocsmájába. :) Azért remélem ez sose következik be, mert amúgy ez nem vicc, hanem komoly és tragikus.

    • venagancsos // június 6, 2016 - 20:46 // Válasz

      Ahogy aki alkoholista, az se Tibi atyától lesz az, aki eleve buta, az se Oravecz Nórától sem fog elbutulni, de a kettő közül én is egyértelműen Tibi atyát látom hosszabb távon veszélyesnek. Ez a “gyertek, hívem, (állítólag) csináltak velem valami csúnyát, hát gyertek, védjétek meg a becsületem” című szöveg már Trójánál se jött be.

      • Azért ez nem egészen így van. A “népnevelő” hatás minden irányba működik. Most azt ne vegyük, hogy “modern rabszolgaság” Stb., de valaha a rabszolgaság is létezett, elfogadott volt. Nem mindegy tehát, hogy mit állítunk be normálisnak/középértéknek/elfogadottnak/jópofának stb. :)

  9. A legnagyobb marketing akciók tévedésből születnek:-)
    Személy szerint régebben Tibi atyát követtem a fb-on, de a számomra kifejezetten nőalázó, nőgyűlölő, hímsovén posztjai miatt letiltottam, így akkor sem látom, ha ismerőseim lájkolják. Oravecz Nórát is kártékonynak tartom, de mint nő abszolút megértem a kiakadását. Lehet valakit kritizálni a munkássága/tevékenysége miatt, de emberi méltóságában ennyire mélyen megalázni egyáltalán nem fér bele. Nem, még akkor sem, ha közszereplő. Ez a szintű személyeskedés rendkívül alpári.
    Ugyanakkor, hogy a kiadó értesítés, egyeztetés nélkül kihúz részeket egy könyvből az teljesen nonszensz. Ezt a részt eleve nem szabadott volna benne hagyni. A szerkesztő iszonyatosan nagyot hibázott, de lehet, hogy a marketing jól jön ki belőle:-)

  10. Számomra tök mindegy, hogy a Libri akaratlanul hibázott-é vagy furfangosan reklámkapányol éppen. De baromira bosszant, hogy reggeli hírolvasó rituálém közben, (kis túlzással) az első hír amit meglátok az origón, vagy bármely más hírportálon az Oravecz Nóra és Tibi facebookos sárdobálása. Nehezemre esik, de kénytelen vagyok elfogadni, hogy ennek hírértéke van, miközben felőlem iszap birkózhatnának is, kb. az is annyira érdekelne, mint a galacsintúró bogár fészekrakó szokásai. Bár valószínűnek tartom, hogy ez utóbbi sokkal izgalmasabb.

  11. Fontolóra vettem, hogy megnézem, kik a perlekedő felek. Felmentem ON blogjára, elolvastam a híres (ismert, elismert??) emberek által mondott dicshimnuszokat róla a lap alján (Szili Nórán kívül egy név sem volt ismerős, biztos nagyon bunkó vagyok). Belekukkantottam a posztok első néhány sorába, de semmi kedvet nem éreztem az olvasásukhoz.
    Tibi atyáról meg azt hittem, tényleg valami új megváltó, mire leesett, hogy ja nem is… És őt sem volt kedvem olvasni.
    Érdekes, tök sokat lógok a neten, de hogy ők nekem hogy kimaradtak…! És hogy nekik ennyi rajongójuk legyen.., nahát!

  12. Alapból nem szerettem volna ehhez a poszthoz hozzászólni, de ez
    http://www.vous.hu/hir/20160607-oravecz-nora-tibi-atya-szexizmus-balhe
    a cikked ütött.
    Tibi atyával meg O.N.-val és idézeteivel meg úgy vagyok, mint a dióskaláccsal:

  13. Szerintem amit itt tudatos lépésnek, médiahekknek aposztrofálva a Libri részéről (ti. hogy egy könyvben benne maradt egy személyeskedő, rosszindulatú – és szerintem: jogsértő – rész), azért kizárólag a jó öreg trehányság okolható. A szerkesztő nem olvasta el a könyvet, max belelapozott és Jóvanazúgy! kiáltással engedélyezte a nyomtatást. Csak később derült ki, hogy van egy rész, ami eleve kifogásolható. És akkor kezdődött a kármentés, de azt is elbénázták.
    Az inkriminált rész nem csak hogy személyeskedő és sértő, de szerintem kimeríti a jó hírnévhez való jog megsértését, ami jogi kategória. Ez itt már nem egy kocsmai hőbörgés szintje.
    Nyilván azzal sem értek egyet, hogy sunyi módon meghúzták a történetet, az író beleegyezése (és tudta) nélkül, de ez már nem ON bűne, hanem a kiadóé.

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. Trouble (with Taylor Swift): és ha már fiatalság, internet meg zűrök, akkor nézzünk is bele kicsit jobban a témába – And the yellow cab

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .