Aktuális

A gyíkemberek baromira leszarják, mi van a Jobbikkal

Konteó-arzenál Novák Előd távozása kapcsán

A Novák Előd-jelenséget sosem értettem, egészen szalonképtelen megnyilvánulásai vannak a csávónak, bámulatos gyorsasággal képes eljutni akár a házszabály-módosítástól egészen az izraeli zászlóégetésig… most azonban mégis megemelem előtte a kalapomat. Veszített egy elég ronda belharcban, ezért aztán most fel kell adnia mindent, amiért küzdött: erre ő elfogadja a pártelnök elvtársai akaratát és lemond, de nem lép ki a Jobbikból, és a szennyest sem borítja ki. Ennek bizonyára nem csak morális, hanem taktikai oka is van, ezzel együtt mégis becsülöm a következetességét és higgadtságát, és belátom: ez az az ember tényleg hisz abban, amit csinál, még ha többször is jár tévúton, mint nem. Persze, nem mindenki így értelmezi a történteket, és itt most elsősorban a Jobbik szavazótáborának egy markáns részére gondolok…

kép: index.hu/tech/hoax/2014/08/05/konteo-generator/

kép: index.hu/tech/hoax/2014/08/05/konteo-generator/

Mi is történt?

Először az elnökségben elfoglalt helyét kellett feladnia Vona különleges vétójogának köszönhetően. Az indok az volt, hogy az elnök úr inkább a már sikerüket bizonyított polgármestereket szívesen látná maga körül a 2018-as kampány hajrájában, miközben sokan arra tippeltek, hogy a radikális szárnyat pucolná ki egy kicsit, hogy a néppártosodás utolsó fázisa is bekövetkezhessen, aminek a nyílt rikárdózás és burkolt holokamuzás nyilván gátja. A legvalószínűbb persze így innen távolról is inkább az, hogy Novák egyszerűen makacs és túl erős volt, befolyása nőttön nőtt, és időben meg kellett szabadulni tőle, mielőtt még Vona és holdudvara fejére nőne. Ezt az értelmezést erősíti a tény, hogy végül a még Nováknál is “radikálisabbnak” mondható ásotthalmi polgármester, a hatvannégy vármegyés Torockai László került az alelnöki székbe… nesze nektek kisvizsla!

Novák erre nyíltan szembefordult Vonával, és a belső felületen megszellőztette egy kicsit a viselt dolgait, amelyekért ő azóta is vállalja a felelősséget, s melyek feltárása szerinte a pártot előre vihetné. Ez Vona szerint az egész frakciót érintő bizalmi válságot hozott, így aztán egyesével beszélt mindenkivel, majd az országos elnökség úgy döntött, megvonja a bizalmat Nováktól. Ebben a belharcban Elődünk tehát vesztett, hiszen minden jobbikos külön esküt tett a Szent Koronára, hogy ha az elnökség a feladatára méltatlannak találja, önként lemond akkor is, ha erre egyébként semmilyen jogi kötelezettsége nem volna. A kényszertávozást a politikus eddig méltósággal viseli, az alelnöki poszt elvesztésekor már kidühöngte magát, nyilván felkészült arra, hogy előbb-utóbb teljesen kigolyózzák a frontvonalból. Most bölcsen kivár, nem tombol-rombol.

Mik az alternatív magyarázatok?

Érdekes viszont az a teljes talajvesztettség, amivel az átlagos, hétköznapi szélsőjobbos konteó-hívő kommentelő szemléli a történéseket: az elmúlt napokban összeesküvés-elméletek egész arzenálja látott napvilágot, elkerülhetetlenül látom a Facebookon és a kapcsolódó cikkek alatt. Írtam már részletesen is arról, hogy mi az oka az egészen abszurd konteók terjedésének, de a legegyszerűbb magyarázat nyilván az, hogy az ember nem bízik a hatalom mindenkori birtokosaiban, és a kényelmesebb eligazodás érdekében a világot “jókra és rosszakra” osztja, a felelősséget pedig lehetőség szerint másra hárítaná (“a gyíkemberek tehetnek mindenről”).

Íme hát, kedvenc jobbikos, novákelődös összeesküvés-elméleteim:

  • A zsidó háttérhatalom pénzzel vagy fenyegetéssel akarat nélküli bábuvá degradálta Vonát, aki így most lassacskán, lépésről lépésre megszabadul a tisztaszívű szabadságharcosként tevékenykedő hazafiaktól, hogy a Rotschildok kegyelméből Izraelt szolgálhassa… titokban nyilván Soros is pénzeli, persze.

Egy screenshot a sok közül, ami inspirált…

  • Róma, az első idegen hatalom, mely uralma alá vonta a büszke és erős magyarságot, meghekkelte a Szent Koronát, amire a Jobbik frakció tagjai botor módon felesküdtek, ezért aztán idegenszívű Vona (Zázrivecz) Gábor érthető módon megtagadta a koppányi szellem egyetlen, tiszta örökösét, a brüsszeli, New York-i és Tel Aviv-i rabszolgaszerepet megvető Novák Elődöt. Előd – a neve is a hét vezér egyikére utal – vezetésével a régi rovásírásos ősmagyar vallás volna pedig visszahozható, de ez identitást ad a népnek, tehát az EU, az USA és – persze – Izrael számára is aggályos. Ők azt szeretnék, ha továbbra is rabszolganemzetként a finnugor-maszlagot hinnénk, amit a Habsburgok találtak ki gyengítésünkre, hiszen aki a múltját elveszti, annak jövője sincsen!
  • Vona Gábort idegen civilizációk hadtestei rabolták el, mesterséges intelligenciák programozták át az agyát, hogy a túlzottan is erőssé vált Jobbikot belülről gyengítsék, majd roppantsák össze ezzel. Ha hatalomra kerülnek, chipet ültet majd az emberekbe, hogy így gyengítsék a nagy magyar vérvonalat, amire az idegeneknek szükségük van, ezért aztán rajtunk kísérleteznek, majd – genetikai kódunk lemásolását követően – sorsunk a végső pusztulás lesz.

  • Ma már semmi sem a régi, régen minden jobb volt! Elindult a Jobbik a néppártosodás útjának utolsó ösvényén, már csak kisvizslákat várhatunk tőlük az igazság buzgó vizslatása és kimondása helyett. Így múlik el a világ dicsősége!
  • Novák titokban már szervezi underground mozgalmát, amelynek segítségével mégis csak megváltható lesz a magyar nép, méghozzá kompromisszummentesen. Putyin segíti, aki szakrális király valójában, a magyarság vérvonalához is köze van. (És ha az ukránokat segítünk lenyomni, odaadja Kárpátalját ajándékba, éljen.)

Mit is mondhatnánk? Hát azt, hogy bármilyen unalmasan is hangzik a fenti izgalmas lehetőségekhez képest, Novák Előd eltávolítása egy tipikus, rút belharc eredménye, amiből most a kelleténél több látszott kifelé, de a vezetés valószínűleg még elviselhető, szükséges áldozatként tekint a fejleményre, hiszen maga Novák is meglehetősen ellentmondásos figura a köz szemében, a Jobbik pedig pillanatnyilag áll olyan jól, hogy azért neki is megérje kivárni és a partvonalról szemlélnie a dolgokat, amíg eljön az ő ideje… ha eljön.

Mást úgyse tehet, a gyíkemberek viszont közben baromira leszarják, mi van a Jobbikkal…

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

19 hozzászólás A gyíkemberek baromira leszarják, mi van a Jobbikkal bejegyzéshez

  1. “a nagy magyar vérvonalat, amire az idegeneknek szükségüNk van” – Na, Eszter, most elárultad magad. Te is közéjük tartozol! :D

  2. Ha Vona valóban néppárttá akarja tenni a Jobbikot, akkor Novák Úrra nyilván semmi szükség nincs a parlamentben. Az nyilvánvaló, hogy Novákkal a vezetésben semmi esélye a választás
    megnyerésére. Persze nélküle sem sok van…

  3. Mielőtt novákot bölcsességgel meg türelemmel díszítgetnénk, elég arra gondolni, hogy a b. neje továbbra is Vona kegyelméből ogy. képviselő, tehát ha kell a pénz, amit az asszony hazavisz, akkor szépen csendben marad a nagyon szabadságharcos okosfiú. Mert most miből is él majd?

  4. Nem jók ezek a novákelődös elméletek… Nincs bennük egyetlenegy helyesírási hiba sem! :D

  5. Ez az egész nekem nagyon Zsazsásnak tűnik!

    • Zsazsás, a Gábor Zsazsára gondolsz? :D

      • Igen rá. :)
        Nekem pont Zsazsa jelmondatát juttatja az egész az eszembe:
        “Mindegy, hogy mit mondanak, csak beszéljenek rólam!”
        Az MSZP elnökválasztás, Schiffer hátrébb lépése, a mindennapi FIDESZ botrányok, és Sorosozás annyira elvette a levegőt a JOBBIK elől, hogy úgy kellett nekik ez a kis kardcsörtetés, mint egy falat kenyér.
        Egy komoly érvet hallottam Novák Előd ellen Echo TV/Szópárbaj-ban:
        “Nem az volt a baj Novák Előddel, hogy neonáci, hanem az, hogy nem tudja tartani a száját…”

  6. Zala András // június 11, 2016 - 08:47 // Válasz

    Undorító,hogy egfy magát menő újságíró a főcímben sem restell obszcén szavakat használni.Ez lenne a magyar nyelv ápolására irányuló gyakorlat?A tartalom,ilyen indítás után,jóérzésű embert,már nem is érdekelheti!Zulu

    • Drága Zulu, a menőséget nem tudom, még így magamat nem, de a nyelvhasználat minden esetben tudatos döntés, stilisztikai üzenete van – remélem nem feltételezed, hogy ilyenkor a vakvéletlen dolgozik. Ha számodra ez kellemetlen bármilyen okból – pl. soha nem használnál ilyen szót, összerezzensz tőle – akkor a posztot egyszerűen nem olvasod, ilyen egyszerű.

    • Persze kérdés, hogy egy jóérzésű ember nem kísérli-e meg esetleg a mondanivalóját – ha már olyan cizellált a lelke – legalább nagyjából helyes magyarsággal, értelmes mondatokban közölni.

  7. Ennek az egésznek a célja a figyelem felkeltés volt.Nincs itt semmi összeesküvés.Apad a rajongó tábor.

  8. “A zsidó háttérhatalom pénzzel vagy fenyegetéssel akarat nélküli bábuvá degradálta Vonát”
    Már a haza bölcse, a nagy Csurka István (tévesen: Štefan Čurka) megmondta, hogy Vona egy tipikus askenázi zsidó, nem elég, hogy zsidó, de azon belül is a Sorosok és Rockefellerek VONAla.

    • Tényleg, VONAla, ezt a szótagolós izét kihagytam, pedig alap, köszi, már bánom.
      Gyöngyösön a legutóbbi országgyűlési választások előtt volt olyan járdára nyomott szöveg a belvárosban, hogy
      NO VONA NO CRY.

  9. Bocs hogy nem hiszek neked // július 3, 2016 - 22:28 // Válasz

    Kedves Eszter!
    Elindítottál egy pehelytoll nehézségű lavinát. Sokan beszálltak ebbe a félrevezető szájkaratés habonylatokkal megerősített virtuális butaságba a busásan hozzááló igazság reményében. De hidd el nincs az egész muriban semmi igaz, legfőképp, ha pártokról és eszmékről kell nyilatkoztatni az orsós csecsen nevelekedett és alulképzett pogárokat. Sajnos egyikőtöknek sincs köze a valósághoz ezért értelmetlen dolog borzolni bármelyik hozzászóló, vagy olvasó kedélyét. Végtelen nagy balgaság azt hinni, hogy bármelyik párt végérvényesen győzedelmeskedhet. Ki kell ábrándítsalak. Ostoba ember az, aki a 21. században ebben hisz!
    Az is aki mellé teszi a nevét. Találós kérdés: ha 5 lovat fogsz be egy szekérhez, úgy hogy egymással háttal állnak és egyszerre vered őket ostorral, akkor melyik irányba fog elindulni a szekér?

    • “Végtelen nagy balgaság azt hinni, hogy bármelyik párt végérvényesen győzedelmeskedhet.” – ÖÖÖÖ, ezt hol olvastad? Nem erről szól a cikk. És szerintem itt senki sem hisz ebben.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .