Aktuális

A buzilobbi tehet mindenről

Lázár János coming outja

Vannak dolgok, amiket egy européer nem mond. Mit européer – értelmes, egészséges lelkű, korrekt felnőtt ember. És nem csak nem mondja, nem is gondolja. Ilyen például az, hogy “az amerikaiak Magyarországra kifejtett nyomásgyakorlása” mögött az azonos neműek házasságát propagáló érdekcsoport – vagyis a buzilobbi – áll.

Pedig ez megtörtént. És nem egy négy elemit végzett alkoholista mucsajpusztai turbómagyar mondta a kocsmában, hanem Lázár János, a magyar kormány második embere.

És még mindig a helyén van. Ugye, szürreális?

Magyar Hírlap, via Cink

Magyar Hírlap, via Cink

Oké, most tekintsünk el attól, hogy a friss Magyar Hírlapban megjelent (durván alákérdezős, de mit várunk) interjú eleve nyomásgyakorlásként utal a korrupciós botrányra, elvégre – függetlenül attól, hogy mi történt a színfalak mögött valójában – tényleg nem véletlen, hogy pont itt, pont most, pont így került tálalásra a téma. De Lázár nem az emögött rejlő gazdasági és politikai okokat említi (például az oroszbarátságot és a Putyin alá fekvést, ami már az amerikai jobboldal szemét is szúrja), hanem…

…hanem a buzilobbit. Őrület, nem?

Én nem térek magamhoz.

Ilyen nincs.

Ülök, nézek ki a fejemből, és nem hiszem el: megtörtént. A csekély műveltségű, gyűlölettel teli, konteó-fanatikus szélsőséges csoportok ideológiája észrevétlenül, de többé el nem rejthető módon bekúszott a közbeszédbe, és teljesen elfogadottá vált.

Jó, jó, tudom, nem most. Hallottuk már, hogy aki szegény, az annyit is ér, hogy a nőnek a konyhában a helye (és csak szüljön, akkor majd nem veri a férje), nemrég pedig találkoztunk már azzal is, hogy aki nem küldi drogtesztre az iskolás gyerekét, az maga is narkós. A kormány mondja meg, hogy mi számít egyháznak, és mi nem, a tankönyvekből pedig megtudhatjuk, hogy mely társadalmi csoportok hogyan szavaznak és hol a helyük… sorolhatnánk.

De így, ennyire direkt módon alapvető emberi jogokat sérteni egy zs-kategóriás, ostoba összeesküvés-elmélet keretében ilyen magas állami tisztségviselő szájából még nem hallottunk. Ez egy új fejezet a történelemkönyvekben.

Lázár János okos és kompetens, pontosan tudja, mit kell mondani, hogy elterelje a figyelmet a valós problémáról, ezért most nem hozzá kiáltok, hanem azokhoz, akik hiszik és élik, amit mondott:

Egy. A nyomásgyakorlásnak gazdasági és politikai okai vannak, ez azonban nem zárja ki azt, hogy valódi ügy álljon a jelenség mögött. Csak ezt egyelőre nem áll egyik fél érdekében sem felfedni, ezért inkább tudatos figyelemelterelés zajlik. A “buzilobbi” kormányoldalról remek gumicsont, ugyanakkor rettenetes károkat okoz. Épp úgy, mint amikor egy méretes gumicsontot dobsz be tiszta erőből a porcelánbolt ablakán.

Kettő. Bármi is áll a nyomásgyakorlás hátterében, nincs olyan érdekcsoport, amely “erőszakosan és pénzzel terjeszti meggyőződést”, miszerint a “család” nem csak egy férfiből és egy nőből állhat.

Civil szervezetek, magánemberek és közszereplők vannak, akik pontosan tudják, hogy a homoszexualitás nem deviáns hóbort, hanem olyasmi, ami a természetben – az állatvilágban is – előfordul, mióta világ a világ. Nem választás kérdése, korlátozással és büntetéssel pedig épp úgy nem lehet eltörölni a föld színéről, ahogyan szórólappal vagy plakáttal sem lehet senkit sem rávenni arra, hogy a saját neméhez vonzódjon (ha téged igen, és ezért tartasz a melegektől, akkor ideje szembenézni a saját szexualitásoddal).

Tudják továbbá azt is, hogy ahogyan a heteroszexualitás önmagában véve senkit sem tesz alkalmassá a szülői szerepre, úgy a homoszexualitás sem kizáró ok, ha másik ember szükségleteinek gyakori magunk elé helyezéséről és – legfőképpen – a szeretetről van szó.

Istenem, bár olyan egyszerű volna a világ, hogy aki az ellenkező nemhez vonzódik, az jó feleség, férj és szülő lesz, aki pedig a sajátjához, az nem…!

De nem így van, mert a világ jóval színesebb és árnyaltabb ennél.

Három. Azt, hogy “a magyar társadalom kétharmada” ezt még nem ismeri fel, sajnos nem “Közép-Európa történelmi és nemzeti sajátosságai” közé sorolnám, hanem annak a számlájára írnám, hogy a gazdaságilag elmaradott országok mindig kevésbé nyitottak az emberjogi kérdésekre, mivel a létminimum alatt a túlélésért küzdenek, s fenyegető ellenségképként tekintenek mindarra, ami más, mint ők maguk.

Történelmi és nemzeti sajátosság az, hogy délben szól a harang, Erős Pistát vagy pirospaprikát szórunk a levesbe, valamint felállunk, ha a Himnuszt halljuk. Az elmaradottság indikátora ezzel szemben az, ha elfogadhatónak tartjuk a rabszolgaságot, a kiskorúak szexuális kizsákmányolását vagy a nők megcsonkítását, az intézményesített rasszizmust és a diszkriminációt. Egyszóval mindazt, ami az alapvető emberi jogokat korlátozza.

Nem titok, hogy a deprimált területeken ezek a problémák előtérbe kerülnek (Magyarország mellett Szlovákia is remek példa erre), míg a magasabb GDP-vel rendelkező országokban – Svédországtól Angliáig – nem jelentenek gondot.

Hiszen jut is, marad is, nem szívja el előlünk senki sem a levegőt.

Mindennek fényében a szélsőjobbos ideológiából ismert, egész világot behálózó, erőszakosan terjeszkedő buzilobbiról értekezni egy gazdasági és politikai kérdéseket feszegető cikkben finoman fogalmazva is gusztustalan, aljas és hányingerkeltő, és rengeteget elmond közhangulatról, ahol ilyesmit következmény nélkül kijelenthet a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Aki – minden korábbi szalonképtelen megnyilvánulásával prelűdként – most coming outolt teljes mellszélességgel, mint szélsőséges gyűlöletkeltő, akinek célja a nemzeti hagyományok köntösébe bujtatott megosztottság és a teljes, középkori elmaradottság.

Mert bármennyire is gumicsont, ilyet egy értelmes, egészséges lelkű, korrekt felnőtt ember egyszerűen nem hajít be az ablakon.

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

23 hozzászólás A buzilobbi tehet mindenről bejegyzéshez

  1. “a magyar társadalom kétharmada” Már ez demagógia. Soha nem állt mögöttük 2/3.

    • Azt sajnos simán el tudom képzelni, hogy hasonlóak az arányok. De ebben a hasonló közbeszéd és a deprimáltság játszik szerepet, nem pedig a nemzeti sajátosság és hagyomány.

      • Milyen arányok? A leadott szavazatok 48 %-át kapták meg. Ha csak a szavazatokat nézzük, akkor is kevesebb mint a fele. Ha az összes szavazót nézzük, akkor éppen 34 % Az inkább egyharmad.

        • Ja, nem a Fideszre szavazók arányát gondoltam, hanem azoknak az arányát, akik az azonos neműek házasságát és gyerekvállalását elutasítják.

          • Ja. Azt sajnos el tudom képzelni, de szerintem azért emögött nincs reprezentatív felmérés.

            • Nincs, igen, Lázár csak tippelget, hogy “pártszimpátiától függetlenül” ennyi az annyi, de ebben nagyjából, szegről végről sajnos igaza lehet. Ha a saját környezetemet nézem, nem sokkal jobb az arány, és ez még a városi középosztály, a budapesti értelmiség.

  2. ha nem gondolnám azt, hogy itt a vég, jót röhögnék rajta. Egyetértek a Cinkkel: Isten irgalmazzon nekünk.
    de tényleg.

    • Én is pont ezt akartam írni. Ha nem lenne ilyen siralmas az egész, vinnyogva röhögnék rajta…

      • Abszurd humor. Ezt mondtam én is a Cinken:

        Jó volna valami frappánsat és humorosat mondani, de bakker… én most szétestem. Ez totál szürreális. Röhögnék én, de még ebben az országban élek.

        Btw, az is vicces, ahogy az újságíró elenged egy-egy ilyen gyöngyszemet, és reakció helyett tovább lép. Igaz, eleve a kérdés is alákérdezés volt.

        Vagy… Lázár [sajtósa] utólag a kérdéseket is szerkesztette. Simán el tudom amúgy képzelni. Lázár nem szereti, ha egy újságíró – pláne főszerkesztő – nem tudja a dolgát..

  3. veragelencser // december 22, 2014 - 17:09 // Válasz

    Nem lepődtem meg. Azért nem aggódok, mert bár Putyinhoz dörgölődzünk, a rubel remekül szerepel, biztos a gazdasági siker.

    Ha nem, akkor a buzilobbi/gyíkemberek/zsidók, ésatöbbi. Mi soha nem tévedünk.

    :napicinikus:

    • Kéne is egy poszt arról, hogy milyen gazdaságpolitikai események milyen radjobbos konteó-teóriákra vezethetők vissza. Arita ezeket vágja nagyon. :) De végül is mi is.

      Csak az a baj, hogy ez a mostani parlagfű-gate egy kicsit kilóg a képből: a kormányok feladata a gyíkemberek megbízásából az irtás, mivel az ambrózia, az isteni eledel, a gyógynövény jó nekünk… csakhogy ezek az analfabéták benéztek valamit és elherdálták a pénzt, és most derékig gázolunk százhektáros parlagfű-mezőkben… Hogyan számolnak el ezzel Tel-Avivban és a Vénuszon? Még a végén megerősödik a tenyérnyi sumer magyarság a parlagfűtől…

      …és aztán könnyedén megvédjük magunknak a Putyintól kapott Kárpátalját a végső összecsapásban.

      • Na, akkor már mindent értek, idegenszívű métely vagyok a Nemzet testén: parlagfűallergiát diagnosztizáltak nálam néhány éve. Mondjuk azóta szinte minimálisra csökkentek a tünetek.

        • Én 15 éven át küzdöttem parlagfű-allergiával az ötkeresztes fajtából (fuldoklás, konkrétan, augusztus utolsó hetétől szeptember második hetéig), de tavaly már nem volt, és idén is csak nagyon csekély.

  4. Ezt, hogy tudom megosztani a Face-n?

  5. Lézer Dzsoni nagy opportunista. Én a hűbérbirtokáról származom, így van egy kis rálátásom pályafutásának korai szakaszára. Nem homofób, ő meg nem is keresztény-konzervatív meg semmi sem. Elvtelen opportunista, mint a legtöbben a dísztribünről, és egy picit jobban játszik, mint a sokéves átlag. Na nem sokkal, nem akkora zseni ő.
    Viszont ebben a manőverben már a kétségbeesést látom. Már akkora a szarban vannak, hogy durván emelni kell a tétet és faarcal blöffölni, hátha valaki még beveszi mindezt. És lesz, aki beveszi, épp elég ordas omni-/pánfób emberszabású van, akik simán ráharapnak. Viszont a következő balhénál még tovább kell emelni a tétet. És így hamar kifogynak a zsetonokból. Igaz, addigra már megy a késelés a kaszinóban. Aki meg élve kijut közülük, az szó nélkül lelép annyi suskával, amennyit ki tudott menteni.

  6. Na bazz, most azért szólok hozzá ilyen későn ehhez a fontos hírhez, mert a szabadkőművesekkel épített titkos földalatti bázisunkról csak most érkeztem haza, mert rendkívüli értekezletet hívtak össze a gyíkemberek. Kösz Lázár, tönkretetted a hétfő estémet!

    Egyébként aki nem szereti a buzilobbit, az annyit is ér. :P

    • Én is reagálhattam volna hamarabb, csak sajnos későn tértem magamhoz a hedonista ultraliberális orgiából, amelynek keretében intravénásan döntöttem magamban a heroint kilószámra.

    • Nyehehe! :)
      A földönkívüli civilizációból érkezett, kemtrélezős, Bildenberg-gyíkembereket akartál írni, akik a DARPA-ból hívták össze az értekezletet, ugye? ;)
      Egyébként örülj, ha annyival megúszod Lázártól, hogy csak a hétfő estédet teszi tönkre…

2 visszakövetés / visszajelzés

  1. Miért hisznek ennyien az összeesküvés-elméletekben? | Eszter's Offtopic
  2. Variációk 10 népszerű témára: ezt írta a blogger, ezt olvasta helyette a troll | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .