Aktuális

Szegedi Csanád a nagymama orráról hazudik

“Nem az a baj, hogy zsidó felmenői vannak, hanem az, hogy a párt és az ország előtt eljátszotta, hogy erről csak most értesült” – nagyjából ez a Jobbik álláspontja Szegedi Csanád abszurd komédiába illő ügyével kapcsolatban. “Magyar vagyok, nem turista, rohadt politikai ügyek miatt mocskolják a nevem >>nemzetvesztő liberális körök<<, ezért most a párt érdekében lemondok minden Jobbikos tisztségemről” – folytatja a színjátékot “a Jobbikos zsidó”, aki eddig állítólag nem sejtette, hogy a kedves grószmutter sárga csillaggal a mellén kirándult Auschwitzba a 40-es években. Szép gondolatok; kár, hogy holocaustot leszámítva semmi sem igaz belőlük.

A francokat nem téma, ki a zsidó… és a “zsidó”!

Tény, a baloldali média által sugallt náciszerű Jobbik-ábrázolás kissé túlzó, az azonban a vaknak is szemet szúr, hogy Vona Gábor, Novák Előd és társaik a pártalakulás hajnala óta szitokszóként használják a “zsidó” szót, a radikális oldal színe-javával együtt. Különös szemantikai jelenség a szavak pejorációja, ahogyan egy semleges vagy éppen pozitív jelzőből szitokszó lesz (tudtátok, hogy a “silly” régen “happyt” jelentett?). Tomcat elég frappánsan megfogalmazta a lényeget évekkel ezelőtt a Bombagyáron: a nemzeti identitás nem etnikai kérdés, hanem attitűd dolga, ergó nem az a magyar, akinek ősei a hét vezér társaságában lépték át a Kárpát-medencét, hanem aki tesz is az országért, ahogy csak erejéből telik. Az igazul csengő gondolatsort azzal a disszonáns akkorddal zárta, hogy a “zsidó” – a fenti logikát követve – az ő interpretációjában tehát nem a körülmetélt pajeszos, hanem az, aki szétlopja az országot és idegen hatalmak előtt borul térdre. Két zsidózás közt aztán azzal takarózott, hogy származás tekintetében az ő csaja is zsidó, de egy idő után egyre faramucibban hangzott ez az “az én zsidóm jó zsidó, a te zsidód rossz zsidó”-duma.

Ez az egész származás kérdésköre körül keringőző “vértisztasági” hisztéria abszurd, hiszen népünk pont azért maradhatott fenn napjainkig, mert Közép-Európa olvasztótégelyeként több etnikai csoport is vegyült Árpád vérével. Valószínűleg nincs olyan ember Magyarországon, aki “fajtatiszta” magyar, hiszen egy kis részben szinte mindannyiunkban csörgedezik szláv, sváb, török, tatár, avar, román, német, osztrák… vagy éppen askenázi zsidó, ne adj Isten: cigány vér. Ettől függetlenül azonban még magyar az anyanyelvünk, Magyarországon élünk és adózunk, szeretjük és tiszteljük hagyományainkat és kultúránkat, könnyes szemmel hallgatjuk a Himnuszt és a Szózatot, és tiszta szívvel bízunk abban, hogy nő még a magyar fogyasztói bizalomindex, a GDP és mezőgazdasági termelésmutató. Az, hogy némelyikünk vonásaiba szlávos vagy zsidós elemek is vegyültek az évszázadok forró ölelkezéseinek köszönhetően, még nem jelenti azt, hogy identitásunk bármi más, mint magyar: ki mondaná vajon Petőfiről, hogy rohadt szlovák volt…?! A legnagyobb magyar költő és legradikálisabb politikai alak édesanyja szlovák anyanyelvű volt, és apja is szláv háttérből érkezett. Azt hiszem, egyetlen értelmetlenebb és szalonképtelenebb dolog van annál, amikor származás alapján ítéljük meg az embert: az, amikor szitokszóként, bűnbakképzés céljából használjuk a származást jelölő szavakat, hogy saját céljaink érdekében állig felfegyverzett egységgé kovácsoljuk az elégedetlen, éhes tömegeket.

Tagadni, hazudni, majd eljátszani az önkéntes távozást?

Szegedi Csanád sem “zsidó”, hiszen a judaizmussal, mint vallással nincs kapcsolata, nemzeti identitását tekintve pedig minden kétséget kizáróan magyar, nem turista (még a tomcati definíciót is kimeríti, hiszen a maga módján, saját legjobb tudása szerint sokat próbált tenni is azért, hogy kis hazánk élhetőbb hely legyen).  A folyamatosan mélymagyaráságát hangsúlyozó hazafi azonban elég ronda ellentmondásba keveredett önmagával, amikor kiderült, hogy a kőkorszakig Borsodig visszavezethető ősök sorában van azért egy vonal, ami inkább Tel-Avivhoz kapcsolódik szorosabban. “2011. decemberéig nem tudtam semmit az egészről” – takarózott zavartan a politikus, de aztán előkerült a hangfelvétel, amely egyértelműen bizonyította, hogy már két évvel ezelőtt is tisztában volt azzal, hogy nem a gonosz farkas miatt nőtt ilyen nagyra a nagymama orra. Ciki: képzeld el magadat egy tükör nélküli világban, ahol egész életedben vehemensen és hangosan szidod a kékszeműeket, aztán egy óvatlan pillanatban a vízparton egyszer csak kiderül, hogy te is az vagy. Még cikibb, hogy Szegedi (persze közpénzből) akár fizetni is hajlandó lett volna azért, hogy a bizalmas információ titokban maradjon, majd csont nélkül letagadta, hogy régóta vágta már, miért ül sötétben otthon a nagyi péntek esténként.

A “magyar igazságot és életet” korábban pártszinten is igen nagyra tartó Novák Elődöt felháborította a hazugság, még maga az antikrisztus Gyurcsány Ferenc neve is felmerült Facebook-os közleményében. A készségesen és örömmel zsidózó radikális politikus a Jobbik központi figurájaként nyíltan tudatta a világgal, hogy Szegedinek le kell mondania, hiszen nem szabad hagyni, hogy mozgalmuk “következmények nélküli párt” legyen. Ezután a balról-jobbról jól megtépázott becsületű, vegyesvérű Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnököt a párt az Országos Elnökség elé idézte, hogy megvitassák ügyét: Szegedi Csanádnak tehát nem maradt más választása, kénytelen volt magától lemondani, mielőtt – szégyenszemre – kirúgják. Ó, micsoda komikus, átlátszó húzás az egészet úgy beállítani, mintha “mai döntését is a részben saját gyermekének tekintett Jobbik védelme motiválná”! Drága barátunk, mindannyian tudjuk, hogy nem ez motivált ám téged, hanem annak biztos tudata, hogy ha nem lépsz most te, akkor hétfőn úgy teszik ki vezíreid a cifraszűrödet imasállal együtt, hogy a lábad nem éri a földet…! Kissé álszent húzásnak tűnik az is, hogy a – jövedelmező – EP-képviselőséget azért megtartanád, noha (volt) pártod előszeretettel rendez kirohanásokat az EU ellen… hiába, a pénznek nincs szaga, és az sem számít, honnan jön, ha bőséges…

Összességében véve mérhetetlenül szomorúnak tartom, hogy olyan országban élünk, ahol közbeszéd tárgya az ember származása, továbbá egy sor olyan személyes, intim dolog, amihez senkinek semmi köze nincs (vallás, szexuális orientáció, satöbbi). Még kétségbeejtőbb, hogy a hatalmat birtokló és vágyó csoportok – és most itt a bal- és jobboldalra egyaránt gondolok – minden ezzel kapcsolatos témát képesek úgy csűrni-csavarni, ahogy az számukra a legkedvezőbb… s a végeredményt több millió birka bégetve be is kajálja. A változás kulcsa nem a nagypolitikában, hanem a szívekben van.


Kapcsolódó cikkek:

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

12 hozzászólás Szegedi Csanád a nagymama orráról hazudik bejegyzéshez

  1. … és eközben az origon lejött egy cikk, hogy a pörkölt az nem pörkölt, hanem paprikás ragu…
    … és eközben az új, hamarosan Magyarországon is látható mesesorozatban a “szép, szőke herceg” egy…
    … aminek a szünetében majd valószínűleg lemegy a bankreklám, amiben a dolgozó magyar srác ül a teherautóban, elmondja, hogy milyen jó lesz a pénzét megfialtatni a bankban, a platón meg ott vigyorog a kapafogú, borostás, halottfehér bőrű, összevissza álló hajú fiúka és a helyes, jóalakú, világosbarna/egyenes hajú magyar lányt ölelgeti… (megjegyzem ebben az egy vérlázítóan pofátlan reklámban MINDEN benne van, de a másik bank sem nagyon fogja vissza magát a szokásos okos zsidó – buta magyar dramaturgiával)
    … és eközben Demcsák Zsuzsika élő, egyenes adásban azt mondja Steiner Kristófnak és párjának: “Gyönyörűek vagytok”…
    … utána Puzsér…
    … eközben a Tescoban a csemegepultosok felvették új egyenruhájukat…
    … eközben Alföldi magát mutogatja meztelenül a Nemzetiben…
    stb….. a lista végtelen lenne.

    • Igen, és azért azt sem véletlen, h a magyar ábécé utolsó betűje PONT a zs!

      • Na ennél picit többet vártam :)
        … eközben Fábry a pisi-kaki-punci-kuki motívumokkal erősen megtűzdelt monológja után mosolyogva bájcseveg az elmeroggyant lantművésszel, akinek a szájából ez a mondat hangzik el: “Egyáltalán mi az, hogy magyar?”…

        • Komolyra fordítva a szót: nézd, a másik véglet sem egészségesebb. Az, hogy aki kezébe vesz egy magyar zászlót vagy más nemzeti szimbólumot, netn kiejti a száján a “Trianon” az rögtön náci, rasszista, soviniszta etc. Az, hogy sokan elfelejtik, h az én szabadságom addig tart, amíg mást nem korlátozok vele… igen, a közgondolkozás beteg. Ez azonban nem a zsidók, a cigányok, a bevándorlók, az arabok vagy egyéb csoportok miatt van így, hanem belülről ered a probléma. Befelé kellene néznünk, nem kifelé.Komolyan.

          • Eléggé általános és naív, amit írsz. Vagy csak neked is a balos média formálja(?) a véleményed. Ha nem vagy tisztában a mindennapos cionista manipulációval a közéletben, a médiában stb. akkor keveset tudhatsz a valóságról és nagy valószínűséggel rád is hat az agymosás. (Ne adj isten a része vagy. Akkor viszont ne olvass tovább.) Persze az agymosás mindenkire hat, még rám is, pedig próbálok éber maradni. Nincs közgondolkodás… elég egyoldalú közvélemény-formálás van sajnos. Borzalmas túlerő van az igazsággal és a logikával szemben. Egyelőre.

            Tényleg megérett már arra a világ összes népe, hogy a rasszizmust negatív dologként könyveljük el? Persze a jövő ez kell, hogy legyen, de attól még (már?) nagyon messze vagyunk.
            Tényleg normális dolog, hogy vérfertőzöttségtől eltorzult érdekű és értékítéletű emberek szóljanak bele az egészséges emberek életébe? Vagy ez az egész globális propaganda csak egyvalakik érdekét szolgálja? Azokét, akik annyira belterjesek, hogy a saját fajtájukkal való keveredés… hmm… kockázatos?
            Ha rendesen végiggondoljuk a “Tiszteld a másságot” mondatot, van-e annak értelme? Mit lehet azon tisztelni, ha valaki csak “más”?…
            A “Mondj nemet a rasszizmusra” helyett nem volna helyesebb a “Ne adj okot a rasszizmusra” ?

            Hopp kicsit elkezdtem prédikálni, vissza a témához. :)
            Csanád. Persze, adta magát a dolog, egy ilyen ügyön most aztán jókat csámcsoghat a balos tábor, sőt, igazából mindenki. Szerintem is ciki. Persze lehetne beszélni Vonáról és Morvai gyerekeinek apjáról is. Whatever. De nézzünk egy kicsit befelé, ne kifelé, ahogy írtad. Ismerve eddigi megnyilvánulásait tényleg ő a párt “ökle”, magyarként öröm nézni, ahogy felmegy benne az ideg, amikor cigánybűnözésről, Trianonról stb. van szó. Úgy is mondhatnám ő a legszélsőbb magyar jobbos.
            És ilyenformán aligha zsidó. Legfeljebb genetikailag van benne. A két dolog nem ugyanaz. Egyébként a balos média Csanádot már zsidóként könyveli el, lejött a cikk zsidó hitre tért skinheadekről stb :) Ez is mekkora képmutatás… Kb. mint a Bar Rafaeli ügy, csak fordítva. Ahogy épp az érdek megkívánja.

            …és eközben, amíg ezt leírtam valószínűleg zsidó nevet kapott ki tudja hány magyar kisbaba, mert apuci/anyuci kedvenc filmjében/sorozatában “véletlenül” zsidó keresztneve volt a pozitív főszereplőnek, aki jól lenyomta a csúnya, rossz szőke férfi főgonoszt…

            …és eközben valamelyik politikai kerekasztal műsorban egy balos szerint a magyarnak a cigánnyal kell keverednie…

            …nézem az olimpiai közvetítést, női asztalitenisz: francia, ausztrál, osztrák, kanadai, horvát, holland versenyzők… mi bennük a közös? Mind kínai…

            • Hát, a következő dolgok jutottak eszembe:

              1. Agymosni, bármiről is van szó, csak azt lehet, aki hagyja magát, ergó a bégető birka szintjén áll. Mindenki maga dönti el, mit (nem) néz, olvas, hisz, követ – kiválóan lehet élni pl. tévé nélkül is, de a korlátlan információáramlás korában lehet választani alternatív hírforrásokat is. A történelmet mindig a győztesek írják: Sztálin semmivel sem volt hitelesebb szakember, mint Hitler, csak ő győzött, Hitler meg vesztett. Emellett minden éremnek két oldala van: Amerikában az első telepesek küzdelmei hősi cselekedetek, innen nézve viszont népirtásról beszélhetünk… igen, Izrael a területei jó részén elnyomóként van jelen, amiről NÁLUNK nem szokás beszélni (kérdeznéd a muszlimokat, vallásfüggetlen arabokat és az ázsiaiak többségét!), de nyilván nem minden területi követelése alaptalan* – a közgondolkozást nyilvánvalóan a “győztesek” alakították ezekben az esetekben is, de mindig be lehet nézni a kulisszák mögé, ahol az érem másik oldalát is lehet látni… csak kell hozzá egyfajta nyitottság: a tudást sehol nem töltik erőkifejtés nélkül a fejekbe. A popkultúrát ne vegyük már ide.
              2. Az, hogy mi az erkölcsileg nulla vagy ki a “vérfertőzöttségtől eltorzult érdekű és értékítéletű ember”, szintén nézőpont kérdése. Oké, te azt mondod, egy homokos mindenképpen az: szerintem meg a szexuális orientációja nem mond semmit az erkölcseiről és az értékeiről, azt az emberekhez és tárdadalomhoz való konkrét cselekedetek szintjén megnyilvánuló viszonya jelöli. Az azonban biztos, hogy cselekedeteinek és gondolatainak mérlege alapján nem mi állítjuk ki a végén a számlát, hanem nálunk jóval magasabb tudatosság – póriasabban szólva: majd Isten eldönti. A törvény és a jog egy szükséges, praktikus dolog, de erkölcsi és szellemi értelemben az ember ítélkezzen maga fölött, más fölött értelmetlen és káros.
              3. A másság tisztelete, ha már szóba került, nem arról szól, hogy pozitív diszkrimináció keretében pénzt adunk a munkanélküli, büntetett előéletű cigányoknak (az egy beteg politikai szavazatgyűjtő-kampány része), hanem arról, hogy elfogadom azt, hogy az éremnek mindig két oldala van, hajlandó vagyok alternatív véleményeket is meghallgatni, és bár a saját elveimhez hű maradok, azt is elfogadom, hogy nem vagyok isten, aki eldöntheti, mi az abszolút igazság, az abszolút jó vagy rossz mások életében.

              *azt azért hozzátenném, hogy az “Izrael erőszakos politikája” és a “Magyarországon élő zsidók” sztorija két külön dolog, amit nagyon nagy felületességre vall egybemosni.

              • Sok embernek a tv az egyetlen szórakozás. Nagyon meg kéne gondolni mi mehessen adásban és mi nem. Persze tudom, “jedi mind tricks work only on weak minded”, de nem várhatod el a társadalom minden rétegétől, hogy képben legyen.

                A vérfertőzöttségtől felborult értékrendszer és az erkölcsösség nem függ össze. Pórias példával: a Sátán is gondoskodik a gyermekéről. Egyszerűen arról van szó, hogy ami a szülőknek a sikerélményt, a túlélést, az életet jelentette, az valamilyen szinten mindig öröklődik. Valahol, valamikor a tudat vallási, üldöztetési stb. alapon átlépett a szabályokon és lám, mi lett az eredménye. Ami az egyiknek a saját szemszögéből természetes ösztön, az a másik oldalon természetellenes horror és valószínűleg fordítva is igaz, csak legfeljebb tudomásul veszik és “tolerálják”. Ami az egyiknek az élet törvénye, addig az a másiknak csak egy opció. És most csak a szexualitásról beszéltem. Ha tovább követed ezt a logikát, miszerint “azt teszek, amit akarok, mert megtehetem” és kivetíted az élet minden más területére, akkor mit kapsz?

                Persze most eléggé sarkítok, nem fekete-fehér a téma, a skála igencsak széles. Valóban nézőpont kérdése. de attól még hosszú távon jövője csak az egyiknek van. Tehát azt a bizonyos másik nézőpontot akár ki is dobhatjuk a kukába. Nem én találtam így ki, hanem az általad említett felsőbb “valami”. El lehet filozofálgani, hogy miért is nem lesz rögtön az első selejtes generáció életképtelen. Talán azért, hogy lássuk és tanuljunk belőle?… Vagy mert akár véletlenül is megtörténhet a baj és “Isten” nem akar igazságtalan lenni? (remélem veszed, amit írok, csak nem akarok fasiszta módon fogalmazni, sokkal könnyebb lenne)

                Mesélek valamit. Általános iskolában volt egy osztálytársunk. Tamásak hívták. Jóban voltam vele, hozzá jártam fel mindig számítógépezni, a bátyjának óriási zenegyűjteménye volt, látszott, hogy van mit a tejbe aprítani. Fura volt, hogy a szülei szobájába sosem lehetett bemenni, később kiderült miért. Az apjnak étterme volt Izraelben, onnan költözött ide, de addigra már nagyon rossz állapotban volt, kb. 50 éves korára öngyilkos lett valami súlyos betegség miatt. Fagyállót ivott. Szóval Tamás haver volt egy ideig, de aztán egyre cikibb dolgai lettek. A kötelező úszásoktatásnál mindig külön öltözőtt, vagy később a házibuli, ahol a fiúk öltözzenek lánynak és fordítva… szerencsére haverommal idejében leléptünk. Aztán nyolcadikra az osztály többsége valahogy ösztönösen kiközösítette, pedig 14 éves fejjel aligha érthettük a dolog hátterét. Az utolsó osztálykiránduláson már égő gyufákat dobáltak a hajába a bátrabbak…
                Eltelt jópár év, továbbtanulás stb., addigra már nem voltunk beszélő viszonyban. Jövök haza estefelé, a sötétben egy ismerős arcú kisminkelt, magassarkús, szőrmegalléros lány jön szembe, zavartan mosolyogva félrefordítja az arcát és sietve szinte elszalad mellettem.

                Ő volt az… Utánaérdeklődtem. Most Mayának hívják…

                A csattanót a végére hagytam. Utólag beugrott valami iskolai szituáció, amikor szóba került a szexualitás és már nem emlékszem, konkrétan mire, de a Tamás határozottan azt mondta:

                “Szerintem nem.”

                Csak arra emlékszem, hogy utána az egész osztály pár másodpercre értetlenül nézett maga elé, aztán Tamásra, aztán ment minden tovább, akkor még senki sem értette, mi volt ez.
                A lényeg: Kínos piianat volt, de láttam rajta, hogy nem érdekből mondta, hanem puszta őszinteségből. Ez volt ő maga. Ez az ő értékrendje.
                Ez ebben az ijesztő. Erre szerettem volna kihegyezni feljebb a mondanivalómat.

                Akikről beszélünk, azok problémát jelentenek másokra nézve. Ha tehetnek róla, ha nem.

                …eközben ismét Stahl Judit erőltetett műmosolyát csodálhatjuk valamelyik címlapon… vagy Friderikuszét, amint éppen az örökbefogadott gyerekekkel pózol…

  2. Nekem errol a zsidozasrol meg igaz magyarsagrol mindig a sarver, aranyver, felver szitu ugrott be. Tudjatok a Harry Potterben. Teljesen ugyanaz…..

    • nekem is, a cigányokról úgyszintén ez szokott.
      egyébként az a szomorú az egészben, h hiába nevetséges ügy, a csőlátású emberek humor nélkül élnek, így csak a ciki zsidó nagymamát látják, nem pedig az ideológiai epic failt…

      • BTW, most meggyónom nektek, h egyszer nekiültem a Harry Potter-filmnek, de olyan unalmas volt, h nem bírtam végignézni… és ez tökgáz, főleg, h mi ugye a szakmám. Meg fogom szerezni a könyvet, az biztos jobb…

        • CSAK A KÖNYVEKET, A FILMEKET NEEE!!!!!!!! – suttogom diszkréten, miután az első 4 moziból egyetlen képkockára sem emlékszem, csak a totális “wtf? élményre.

  3. Drága Eszter!
    Nem kéne.
    Mert nem áll jól.

4 visszakövetés / visszajelzés

  1. A dávid csillag bukása… « TerraSiculorum
  2. Friss keresőszavak, új évad | Eszter's Offtopic
  3. Megkövetem Szegedi Csanádot | Eszter's Offtopic
  4. Az érem két oldala: rabbik és én a(z anti)cionizmusról | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .