Aktuális

Az élet értelme

Hihetetlen, de a magyar ember az egyetlen Európában, aki középre áll a mozgólépcsőn, nehogy esetleg más is elférjen mellette. Amikor meg aztán itt szlalomozom a harminc kilós csomagjaimmal körülöttük sűrű elnéztéstelések közepette, még ők vannak felháborodva, ha a hat táskám valamelyike véletlenül súrolja a lábukat. Talán inkább jobbra állnál, te szerencsétlen, mint minden civilizált ország állampolgára, akkor más is kényelmesen tudna haladni a célja irányába! Á, az ilyennek beszélhetek napestig, csak ő létezik a világon, senki más.

Őrület, micsoda tömeg van mindig ezen a rohadt tizennyolc tizenötösön, miért nem tudnak ezek pótlójáratot indítani? Na tessék, a vén csoroszlya milyen technikásan verekszik a botjával a helyért, ki se néznéd belőle! De én persze nem hagyom annyiban a dolgot, előtte érkeztem, előtte is fogok felszállni… ha megkért volna szépen, hogy hadd menjen előre, akkor talán, oké… de így, na nem, csakazértsem. Nálam erőszakkal nem lehet célt érni, a nagyanyja térde kalácsát az ilyennek. A fülemen is szatyor lóg, a mutatóujjam finom bőre már vörös, a vállamat mindjárt leszakítja ez a harminc kiló, ez meg itt verekszik a helyért.

Na, itt pont jó lesz, ennél hátrébb én már nem megyek. Hú, de jól esik letenni, hihetetlen. A két nagy csomag a földre elém, úgyis felhúzom a térdemet, két kicsi az ölembe, a törékenyek még ide mellém, pont elférnek egymás mellett. Zseniális, beállt a pótlóbusz is, az öreglány már ott verekszik, mindegy ennek, csak letaposhassa a másikat; most boldog lehet, mázlija volt. Mindenki felfér így, három hely még marad is. Örülök, hogy sikerült lecuccolni, remélem a tojás túléli ezt a nyolcvan kilométert.

Nem, bocsánat, nem szabad. Van még három hely hátul, több megálló már nem lesz, van elég ülés bőven mindenkinek. Nem, te töketlen lúzer, nem vettem két helyjegyet, csak százhúsz szatyorral szerinted mi a túrót csináljak? Azért, bazmeg, azért, ha nem látnád, mert a tojást meg a laptopot nem tudod betenni a csomagtartóba, képzeld. Leszarom, hogy hatvan múltál, a kurvanyádért tegezel te egyoldalúan, nem őriztünk együtt libát. Nem elég jó a három másik hely, mi, ez kéne pont?… Á, hihetetlen milyen emberek vannak, hiányzik az ilyenből a belátás teljesen. Most már itt ül három sorral mögöttem kényelmesen, de még mindig morgolódik… hát egészségére az ilyennek, már alig várom, hogy hazaérjek Blökihez…

***

A francokért siet ez ennyire, hogy majd’ elsodor, és még erre a drága kis kutyára sincs tekintettel!? Szegény Blöki először utazik mozgólépcsőn, muszáj voltam magam mellé tenni a kiskosárban, hát most hova tegyem? Úgy megijedt szegényke, amikor ez a gyalogkakukk elszáguldott mellette, kis híján fel is rúgta! Ha így siet az ilyen, miért nem indul el vajon húsz perccel korábban, akárhova is megy? Szörnyű.

Tessék, már megint mekkora tömeg van, csúcsidőben itt mindig szorongani kell! Fáj a lábam, a múltkori túrán jól beütöttem, és hát már Blökike is lehúzza a karomat. Értem én, hogy előttem jött ez a satnya kis tizenöt éves suhanc, de akkor is illene magától előre engednie engednie engem a bekötözött lábam meg a kutya miatt, meg amúgy is én vagyok a hölgy, nem? A nyavalya törje ki, majd én megmutatom neki, hogy könyékkel is célt érek, ha az elemi udvariasság hiányzik a genetikai kódjából.

Nicsak, legalább valami jó is történik ma, beállt a pótlóbusz, már gyűlik körülötte a tömeg. Ha átállok most a másik sorba, még van esélyem rá, hogy feljussak, uzsgyi, ugorjunk neki, Blökike. Igen, adom máris a pénzt, csak kell egy szabad kéz, addig a földre pakolom a cuccokat, bocs, sietek. Hú, de legalább itt van hely elől, ki is purcannék, ha még tizenöt métert kellene mennem a földre pakolt csomagok gyűrűjében szlalomozva.

Mi van, hogy nem szabad? Miért, apukám, vettél külön helyjegyet a csomagjaidnak, vagy talán te vagy a császár, és magad mellé várod a néger szolgát, hogy legyezgessen? Ja, hogy még van három másik hely a buszon?! Hát kösz szépen, kölyök, örülök, hogy a kutyakosárral meg a fájós lábammal eddig eljutottam, a másik buszra fel se fértem, basszus. De pöffeszkedjél itt csak nyugodtan, majd én hátrasomfordálok, kellemes utazást, kis hülye emós lúzer! Agyeldobás, hogy micsoda emberek vannak, tényleg nem hiszem el..

***

Mert megtapasztalást csak az anyag hoz. Mert amíg nem néztél szét minden szögből, semmit sem láttál.

mobilfotó by me a szomszédi epic útról

mobilfotó by me a szombati epic útról

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

5 hozzászólás Az élet értelme bejegyzéshez

 1. Na igen! Az élet már csak ilyen dög! :D
  Jól látom, hogy Ilona vízesés…?

 2. Tanulságos, nagyon jó bejegyzés és a zárómondat zseniális, nem lehet vele nem egyetérteni, most már “csak” a gyakorlatban kell alkalmazni. A fotók alapján – de elsősorban a jobb felsőre gondolok – valóban epic lehetett a túra.

 3. Administrator // december 30, 2012 - 09:28 // Válasz

  Szia! Igen egyet értek veled. Én meg “ad át helyed fiam” korból nottem fel. Drága édesanyám megtanított erre. Ajánlom más szülőnek is. :) jo magam a lanyomot is ebben a szellemben neveltem.

  Más reszt: nem csak a mozgó lépcsőn áll be középre a paraszt hanem az utakon is. Hivatásos sofőrként sok ilyen parasztal találkozom sajnos mar külföldön is. De mindig kiderül az bevándorló.
  A kutyust sajnálom. A lábad végkép.

6 visszakövetés / visszajelzés

 1. 7 dolog, amit messzire kerülnék spirituális utam során « Eszter's Offtopic
 2. 7 ok, amiért Jézus meleg volt?! « Eszter's Offtopic
 3. Kérdések és válaszok, a dobozon túlról – interjú az Eszter’s Offtopic szerzőjével | Eszter's Offtopic
 4. 7 okos felismerés, ami egyáltalán nem kényelmes | Eszter's Offtopic
 5. Megbocsátani, magamnak | Eszter's Offtopic
 6. A tökéletes kontroll illúziója, a Velem Ez Nem Történhet Meg, Mert-szindróma | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: