Aktuális

A 2014-es blogév – számok, titkok a legnépszerűbbtől a legkedvesebbig

Boldog új évet, drágaságaim, teljesüljön minden álmotok 2015-ben… de legalábbis azok, amelyek áldásosak, mert megkapni, amire vágyunk néha elég kockázatos ügylet tud lenni. 2014-ben erre nálam többször is sor került, privát és szakmai fronton egyaránt, de ez a bejegyzés most nem rólam szól, hanem a blogról. A szokásos éves összegzés következik, hazaértem a kunbaracsi fergeteges szilveszterről, lábadozás közben alkotok.

Összegzés

Idén 274 090 látogatásra került sor a blogon, a legsűrűbb nap május 21. volt, 6226 látogatóval (ez gyenge a tavalyi év majdnem 10 ezres, és a 2012-es 20 ezres napi rekordhoz képest, az összkép szempontjából viszont egyenletesebb teljesítményt mutat). Összesen 142 poszt született a 365 nap alatt, jelenleg 968 bejegyzés olvasható a blogon. Mivel tavaly ilyenkor 971 volt ez a szám, jogos a kérdés, hogy ez mégis miként jött össze, úgyhogy elárulom azt a szakmai titkot, hogy kíméletlenül töröltem közel 200 bejegyzést, mert semmitmondó, sehová se vezető, esetleg modoros szarok voltak, és már nem bírtam nézni őket a kapcsolódó cikkek között. C’est la vie, kegyetlen az élet, testvír.

A legnézettebb írások

2014-ben ezek a posztok bizonyultak a legnépszerűbbnek:

Kedves Szülő, Nagyszülő, Pedagógus és Fanyalgó! 18,769
“Kellett nekem az óvszer végére nő?!” avagy: Mitől bújik ki a hülye picsa egy látszólag normális csajból? 10,684
Tessék már leszállni Bálint Antónia melleiről, könyörgöm! 7,759
A szakállas főnixről 5,864
Natascha Kampusch szerint marhaság az egész Stockholm-szindróma dolog 5,180
Egy nő élete Pakisztánban – muszlim témájú cikkeim gyűjteménye 4,512
Nahát, milyen szabályos, kerek, telt mellei vannak! 4,335
Kedves Hír TV! 3,678
A női lét legnagyobb illúziója, az Én Vagyok a Kivétel-szindróma 2,837
Az érzelmi zsarolás 10 kulcsmondata 2,826

Az én kedvenc posztjaim

Ez persze nem feltétlenül egyezik az én személyes kedvenceimmel, úgyhogy azokat is megemlíteném. 2014-ben a következő posztokat írtam a legnagyobb kedvvel és örömmel, ihletett perceiben:

A közösség – best of

A Facebookon 1187-en vagyunk, 384-en iratkoztak fel a blogra, átlagosan havonta 500 komment érkezik, amiért nagyon hálás vagyok, szerintem tök jókat szoktunk itt dumálgatni, és nagyon-nagyon örülök, hogy megismerhettelek benneteket.

A top-kommentelők idén <3:

topkomi

Voltak, akiket idén személyesen először, másokkal pedig még várat magára ez a program, de 2015-ben állok elébe. Én írás közben értek meg rengeteg dolgot a világgal és magammal kapcsolatban, ezért sokszor ti segítettetek abban, hogy új szempontokat is megismerjek. Néha nincs időm mindenre azonnal reagálni, de nagyon fontosak számomra ezek a hozzászólások.

És honnan jöttetek?

Facebook      39,121
kapu.hu        8,329
ize.hu        7,191
csakazolvassa.hu        3,556
cink.hu        1,573
mandiner.hu  680

Összesen 145 országból egyébként, Magyarország mellett Románia és az Egyesült Államok hasított.

Mit is kerestetek idén?

Ezek most nem a legviccesebb keresőszavak, hanem a leggyakrabban előfordulók:

natascha kampusch , érzelmi zsarolás, barokeszter,  barok eszter,  eszter offtopic,  megcsalás, pakisztán nők, eszter’s offtopic, absztinens, herevasalás, állandó szobaátrendezés jelent valamit?,  bigott, mi leszek ha nagy leszek, fogalmazás, önismereti tesztek

És még? A 2014-es év 5 fontos eseményét is a blognak köszönhetem, erről talán majd egyszer mesélek, egyelőre egyik sem publikus.

Nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok my dearies, segítsetek jobb embernek – legalábbis vidámabbnak – lenni 2015-ben is!

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

23 hozzászólás A 2014-es blogév – számok, titkok a legnépszerűbbtől a legkedvesebbig bejegyzéshez

  1. Boldog Új Évet Kívánok!

  2. Amindenit, azért ez meglepett! :) Lehet, meg kéne végre fogadnom többek tanácsát arról, hogy valami sajátot írjak, ahelyett hogy mások blogját szövegelem szét.

    A többi számhoz gratulálok, tényleg nagy vagy.
    A slambucos posztnál érezhető volt, hogy nemcsak a slambucot érezted a magadénak, de a posztot is. :) A Forbes-os nekem is egyik kedvencem volt. Az “Ezt érdemes tudnod, ha épp szarul vagy” pedig asszem az, aminél épp becsatlakoztam. A pakisztáni muszlim cuccost még nem is láttam, de most majd megnézem jól :)

    Boldog 2015-öt!

    • Hohóóóó, a kettő aztán abszolút nem zárja ki egymást, én örülnék posztoknak bizony, de ne kommentínség árán! :)

      Jó olvasni, hogy kinek mi, az azért más szempont. Van, ami másnak tetszik, nekem nem, az is érdekes amúgy.

      Szóval blogolsz 2015-ben, újévi fogadalom? :) *no pressure*

  3. Kéne, csak nem bírok sehogy egy szálat, csapásirányt, témakört, akármit találni neki, ami mentén. Amíg külföldiában voltam, elég keretet adott az, hogy mi érdekelheti onnan az itteni rokonaimat és üzletfeleimet, de hát sajna hazajöttem (és itt jegyezném meg súgva, hogy késő már feliratkozni rá, bár kétségkívül hízelgő rám nézve :))

    • Tök egyszerű: beleírod a blognévbe/leírásba, hogy Offtopic, és lehet rizsázni bármiről, nem kell fő csapásirány, ami mentén.

      (Amúgy WordPress figyelmeztetett rá most a statisztikánál, hogy subscribe-oljak, és erre fellelkesedtem, hogy hátha kedvet kapsz alkotni újra :))

  4. Te jó ég, franc se gondolta volna hogy ennyit kommentelek :O

  5. Nahát, 200 bejegyzés ment a kukába? Miről szóltak? Milyenek voltak? Egyébként nálam is vannak ilyenek, ott figyelnek a lomtárban.

    És gratula az évhez, szerintem különösen aktív voltál idén, tényleg nagyon sokféle téma volt, és gyakran voltak új posztok. Nekem tetszik, hogy több közélettel foglalkozó bejegyzést írtál.

    • Ó, akartam ide egy screenshotot mellékelni mutatóba, de már ürült azóta a lomtár. Semmi extra, főként a régi, myspace-ről importált fasságok, meg pár nyavalygás, rinyálás és okoskodás 2008-2011 között. Pontosan 203 törlés történt, de nem kizárt, hogy lesz még, csak az idővel nem állok túl jól. :)

      Köszönöm a gratot, különösen jól esik olyantól, aki része a hétköznapjaimnak, tudja, mi minden mögött mi rejlik. :) A vegyes tartalmi kínálat meg folytatódik!

  6. Boldog Új Évet!

    Most látom csak mennyi mindenről lemaradtam.

  7. Én már elég későn kapcsolódtam be, pedig biztosan én is csúcstámadást indítottam volna hozzápofázhatnékból. :D
    Pl. a Conchitás posztban biztos hogy átmentem volna ciszheteró-főpátriárka-belezőbe . :D

    • Ott nekem is voltak furcsa döbbenéseim. Egyik ismerős, tök nyitott, intelligens érzékeny, nő, a poszt kapcsán a FB-on írta, hogy oké, oké, de ő csak azért van kiakadva, hogy szakállas nő, mert mit mondjon a gyerekének? Mert az kérdezgeti, hogy miért van szakálla a néninek. Mondtam neki, hogy egyszerű: azért, mert a néni így érzi jól magát, na bumm. Mire a csaj: jó, de mi van, ha a gyerek utánozni akarja? Én: semmi, hát Törpillát is utánozni akarja, mégse lesz belőle hupikék törpike; azért gyerek, hogy játsszon, a szülő meg rámutathat, mi minden az érték abban, amit lát. Erre vagy öten rám támadtak, hogy ultraliberális nemzetromboló izé vagyok, szörnyű.

      Amúgy én azt tapasztalom, hogy a gyerekek ezerötszázszor nyitottabbak a felnőtteknél, és eszükbe se jut ítélkezni, amíg a felnőtt nem mondja, hogy fúj, cigány, fúj zsidó, fúj buzi stb. Olvastam olyan transzpasi blogját, akinek van egy szép és okos kislánya a preop időkből, amikor még nem volt openly out se. Ő a gyerektől elfogadta, hogy anyunak szólítsa, mert neki mindig az anyja marad, hiába férfi ma már kívül-belül is. Mondta, h az idegenek sokszor kérdezik, hogy és ez nem zavarja-e össze a gyereket, aki így milyen anyamodellt kap, etcetera. Abszolút nem: a gyerek szereti és tiszteli őt, és ez kölcsönös, és már ötévesen is tökéletesen megérti a maga nyelvén elmagyarázva, hogy a szülője min ment keresztül, és miért most ért révbe. Ennyi. Egy gyereknek nem is a szakállas néni miatt lesz szar gyerekkora, hanem azért, mert pl. a szülő veri, elhanyagolja, érzelmileg zsarolja, terrorizálja. A szakállas néni nemhogy a tévében, a saját családjában sem fogja zavarni, ha elég figyelmet, konzisztenst nevelést és főként szeretetet kap.

  8. Boldog új évet!:)

  9. gabiriella // január 3, 2015 - 15:21 // Válasz

    Drága Eszter! Egy szerelmes és jószerelmes évet kívánok.:) Ahogy az dukál.

  10. Hoppá, a scribomán mindenemet. Ennyi süketeléssel már egy tök érdektelen saját blogot is megtölthetem volna.
    Boldog új évet kívánok!

    • Boldogat neked is! Az a nagy büdös francos helyzet, hogy tök gyakran olyan hátteret, érvrendszert és/vagy új nézőpontot adtál egy-egy sztorihoz, amiért örökre hálás lehetek, hálásak lehetünk. Tényleg.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .